Mehukas omenakakku


Oikein ihanaa elokuuta kaikille! 
Taas on vierähtänyt luvattoman pitkä aika edellisestä postauksesta, mutta nyt sateisen vapaapäivän kunniaksi ajattelin yrittää saada tännekin laitettua esille kevään/kesän leipomuksiani.
Ihan älyttömän paljon ei ole tullut leivottua - työ haittaa ikävästi vapaa-aikaa...
Ihan vielä ei haluaisi myöntää kesän olevan ohi, mutta pimenevät illat ja aamut kyllä kertoo selkeästi, että talvea kohti mennään niin, että kohina käy.

Otan tähän alkuun nyt tällaisen omenakakun ohjeen. Tämän ohjeen olen löytänyt Kodin Kokkikerhon kirjasta "Kahvipöydän kakut" (WSOY 1982). Tämä kirja on yksi ehdottomia suosikkikirjojani kymmenistä omistamistani kirjoista. 

Tässä ohje täysin sellaisena kuin se on kirjassa (ja jonka mukaan oman kakkuni tein). Minusta on mukavaa, kun ohjeen alussa on selkeästi mainittu mm. vuoan koko ja sopiiko tuote pakastettavaksi.

Mehukas omenakakku

Valmisteluaika: n. 20 min.
Paistoaika: 45 min.
Uunin lämpö: 175 astetta
Pieni uunipannu, 20x30 cm
Sopii pakastettavaksi

100g voita
4 munaa
250g sokeria (n. 3 dl)
350 g vehnäjauhoja (vajaat 6 dl)
3 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
2 dl kevytkermaa

4 suurta omenaa
100g sokeria (runsas 1 dl)
1 rkl kanelia
50 g voita

1. Sulata ja jäähdytä voi.


2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.


3. Siivilöi jauhot leivinjauhe sekaisin ja lisää niihin sitruunankuoriraaste. Lisää taikinaan vuorotellen jauhot, voisula ja kerma.


4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle tai uuninkestävään vuokaan.

5. Kuori omenat ja lohko ne ilman siemenkotaa. Sekoita kaneli ja sokeri omenapaloihin ja levitä omenalohkot taikinan pinnalle vieriviereen.


6. Viipaloi voi ohuelti (käytin juustohöylää) ja levitä omenalohkoille.


7. Kypsennä uunissa keskitasolla n. 45 minuuttia, anna jäähtyä hetki ja leikkaa neliöiksi.


Tarjoiluun sopii oikein hyvin vaniljajäätelö tai vaniljakastike.
Pohja on todella pehmeä ja mehukas vaikka onkin melko paksu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Murea mantelikakku

Minions-kakku