Barbie-kakku



Tämän barbie-kakun tein tyttäreni 21-vuotissynttäreille huhtikuussa 2018. Ensimmäinen tällainen nukkekakku kohdallani ja olin kyllä todella tyytyväinen lopputulokseen. Toki oli tyytyväinen myös kakun saaja ja maku oli oikein hyvä.

Kakussa on vaalea peruskääretorttupohja ja täytteenä juhlijan toiveen mukaan mangomousse.

Tuo nukke ("barbie") on sellainen ns. torso eli vartalon keskiosasta alaspäin (osa, joka on kakun sisällä) on vain sellainen "piikki". Tällaisen kakun voi tehdä myös ihan oikeasta Barbie-nukesta - jalat vaan suojataan kelmulla.

Kakku on koottu kääretorttupohjasta n. 1½ litran vetoiseen kulhoon. Neuvoa kakun kokoamiseen kulhoon voit käydä katsomassa vaikka täältä Kakkumonsterilta, mistä minäkin "urkin" suurimman osan teko-ohjeista 🙊

Kakkua suunnitellessani kävin läpi monta erilaista tyyliä tehdä tällainen kakku ja varsinkin tuon koristelun halusin tehdä näyttäväksi, mutta helposti toteutettavaksi. Vaikeinta olikin lopulta saada tuo selkäpuolella oleva rusetti tehtyä - siinä jouduin pyytämään apuun mieheni, joka ihmeekseni suostuikin ja teki oikein hienon rusetin 💗👏

Pohja

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta


Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot sekaan. Paista leivinpaperin päällä uunipellillä 225 asteessa noin 8-10min.

Mangomousse

2 prk (á 125 g) mangososetta (vauvanruoka, esim. Piltti)
2,5 dl Flora vispiä
n. 100 g vaniljatuorejuustoa
n. 2 rkl sokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta (Sallinen)

Vatkaa Flora vispi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljatuorejuusto ja mangososeet ja vatkaa sekaisin. Lisää sekaan vaniljakreemijauhe ja sekoita tasaiseksi. 

Kakun kokoaminen

Aloita kakun kokoaminen vuoraamalla kulho tuorekelmulla. Tuorekelmu saa tulla reilusti kulhon reunojen yli.

Leikkaa kääretorttupohjasta kulhon pohjalle sopiva pieni pyöreä(hkö) palanen. Kostuta pohjapalanen esim. vaniljasokerilla maustetulla vedellä tai maidolla. 

Laita pohjapalasen päälle täytettä. 

Leikkaa kääretorttupohjasta seuraava palanen, joka on luonnollisesti edellistä suurempi. Itse olen leikannut ihan silmämääräisesti eikä haittaa vaikka pala olisi väärän kokoinen - leikkaat vain lisää pohjaa niin, että täytekerros peittyy ja pohja on kulhoon sopiva.
Jatka kostuttamalla pohjaa ja lisäämällä täytettä. 
Leikkaa jälleen sopiva palanen pohjaa ja jatka näin niin kauan, että pohjapalanen tulee kulhon yläreunan tasalle. 

Kulhossa päälimmäisenä olevasta pohjapalasesta tulee valmiissa kakussa pohja eli tätä palaa ei tarvitse välttämättä enää kostuttaa, koska sen ei ole tarkpoitus mennä ihan lötköksi, kun sen päälle tulee sitten kakun koko paino.

Kääntele kelmu kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin maustumaan ja hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

Kakun hyydyttä jääkaapissa yön yli poista kelmu kakun päältä. Aseta kakkupaperi/-pahvi kakun päälle ja sen päälle esim. leikkuulauta ja kiepauta kakku leikkuulaudalle. Poista kulho ja kelmu kakun päältä.


Valmista eristeeksi sokerimassan alle voi-sokerikreemi. Itse käytän kreemissä voin tilalla margariinia niin kreemiä on helpompi levittää kakun pinnalle.

Kreemin ohjeen ja valmistuksen voit katsoa täältä. Tätä kakkua varten tein hieman pienemmän kreemin (n. 150 g margariinia, n. 2 dl tomusokeria, vajaa 1 tl vaniljasokeria) ja lisäsin kreemiin loppuvaiheessa punaista pastaväriä muutaman hippusen, että sain kreemistä vaaleanpunaista.




Levitä kreemiä ensin kauttaaltaan vähän kakun päälle (ns. murukerros), laita kakku hetkeksi (n. 15 min.) jääkaappiin ja levitä sen jälkeen paksumpi kerros kreemiä kakun päälle. Yritä saada tästä kerroksesta mahdollisimman tasainen, että sokerimassa asettuu kakun pinnalle hyvin ja ilman suurempia muhkuroita.


Kaulitse sokerimassa reilusti kakkua suuremmaksi levyksi käyttäen apuna tomusokeria. Minulla vaaleanpunainen massa loppui kesken, joten "jatkoin" sitä violetillä ja hameesta tulikin oikein kivan näköinen kaksivärisenä.

Nosta kaulitsemasi massalevy kakun päälle ja asettele se hameen muotoon. Tässä ei tarvitse massalevyn asettua tasaisesti kakun päälle vaan massaan saa jäädä laskoksia. Leikkaa ylimääräinen massa pois "hameen helmoista".

Tee barbille mekon yläosa hameeseen sopivalla sokerimassalla. Minulla oli käytössäni siis tuollainen "torso", joten yläosa oli helppo tehdä loppumaan lantion kohdalle.

Työnnä barbin jalkojen kohdalla oleva "piikki" kakun päälle keskelle.

Lisää koristeita mekkoon omien mieltymystesi mukaan. Minulla oli valmiiksi tehtyinä pieniä kukkia ja sydämiä sokerimassasta ja sokerihelmistä. Liimasin niitä hameeseen veden avulla.

Tässä on nyt sitten vain oma luovuus rajana! 





Peitin tuon vartalon ja "hameen" yhtymäkohdan valmiilla sokerikuorrutteella (kullan värinen).

Tässä vielä kuva leikatusta kakusta:


Onnea vielä "äidin pikku-prinsessalle" 21-vuotispäivän johdosta! 💗 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku