Minikokoiset (12cm) mansikka-banaanikakut


Neked cake

Blogissa onkin ollut nyt ihan luvattoman pitkä tauko 😤 On ollut tosi paljon töitä ja vapaa-aikana ei vaan ole jaksanut kirjoittaa. Mutta tähän on nyt tulossa muutos, lupaan.
Ollaankin tänä vuonna saatu nauttia ihan erityisen kauniista ja lämpimästä keväästä ja mikäs sen parempi ohje olisikaan sitten jakaa kuin perinteisen mansikka-banaanitäytekakun ohje ja vieläpä tällaisena söpönä "kahden hengen kakkuna" 💗 Meillä tosin mies vetäisi nämä yksikseen kahvin seuralaisena, mutta toisaalta se ei haittaa mitään - hänelle ne olikin tehty, lempimauista ja sen kokoisena, että ei jää pilaantumaan 😄



Kakkuvuokana olen käyttänyt minikakkuvuokaa, jonka halkaisija on n. 12 cm.


Pohjana oli 1 munan sokerikakkupohja. Tein kaksi kakkua - toisen ns. naked cake tyyliin ja toisen perinteisen kermakakun tyyliin.

Pohja

1 muna
30 g sokeria
15 g vehnäjauhoja
15 g perunajauhoja

Vaahdota muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot vaahtoon varovasti esim. nuolijalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (minä käytin tosin kookoshiutaleita jauhotukseen) vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla n. 170 asteessa n. 30-40 min.

Anna pohjan jäähtyä kunnolla, mielellään kelmutettuna seuraavaan päivään (jääkaapissa). Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Naked cake -kakun voi täyttää suoraan tarjoilualustalle. Perinteisen täytekakun täytän aina paistovuokaan, jolloin vuoka vuorataan kelmulla ja pohjia ja täytettä laitetaan vuokaan vuorotellen.

Täyte

2,5 dl kuohukermaa (myös vispikerma käy hyvin)
200 g mansikkarahkaa
n. 60 g vaniljatuorejuustoa
n. ½ dl vaniljakreemijauhetta (Sallinen)
2 rkl sokeria

Koristeluun ja väleihin

n. 500 g tuoreita mansikoita
banaani


Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe ja vatkaa niin kauan, että koostumus on mielestäsi hyvä (jämäkkä, mutta ei kova). Lisää joukkoon mansikkarahka ja vaniljatorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
Tätä täytettä voi käyttää hyvin myös koristeluun.
Laita väleihin täytettä, banaanisiivuja ja mansikan paloja. Pohjia ei välttämättä tarvitse kostuttaa, mutta halutessasi voit kostuttaa vaikka mansikkamehulla tms.

Yllä mainitty täytemäärä riitti hyvin molempiin näihin kakkuihin - väleihin ja koristeluun.

Peinteinen kermakakku
Naced cake päältä
Kermakakku päältä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku