Pitsakka


Valitettavan pitkä tauko ollut taas tässä blogin päivittämisessä 😔
Mursin ranteeni (onneksi vasen ettei oikea, kun olen oikeakätinen) tuossa marraskuun alussa ja se murtui sen verran pahasti, että 12.11. se leikattiin. Siinä on nyt tietysti ollut kipsi ja ei sillä oikein vieläkään kestä juuri mitään nostella. Ylihuomenna saan kuitenkin kipsin pois ja leikkaushaavasta otetaan myös tikit pois. Hieman arveluttaa, kun se on ollut tuolla fyllinkien alla nyt siitä leikkauksesta asti, että miltähän haava mahtaa näyttää 😱

Aika käy tosi pitkäksi näin sairaslomalla, kun ei tosiaan pysty edes leipomaan mitään 😪 Nyt kuitenkin ajattelin kirjoittaa näitä aiemmin leipomiani juttuja tänne. 

Tämän pitsakan pohjan ohjeen löysin Kakkuviikarin blogista alun perin, mutta hieman siihen tein mausteiden osalta omia muokkauksia. Pohjasta tekee mielenkiintoisen paitsi sen helppous myös se, että siinä käytetään kaurahiutaleita. Kaurapuurolle se ei kyllä tosiaankaan maistu vaan on oikein mehevä ja herkullinen.

Olen tehnyt samantyylistä pitsapiirakkaa myös erilaisilla pohjilla (mm. maitorahkataikinalla ja kaupan valmiilla suolaisen piirakan taikinalla), mutta tämä pohja on mielestäni paras. Se on täyttävä, herkullinen, helppo ja rapsakka tuon esipaiston ansiosta.

Tässä ohje niin kuin minä sen teen.

Pohja (pellillinen)

3 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
3 tl oreganoa
2 tl sipulijauhetta
2 tl valkosipulijauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
3/4 dl öljyä
3 dl vettä



Sekoita kuivat aineet kulhossa. 
Lisää munat, öljy ja vesi.
Sekoita taikina tasaiseksi. Taikina jää löysähköksi.
Levitä taikina paperoidulle reunalliselle uunipellille.
Esipaista pohjaa ensin ilman täytteitä 10 minuuttia 225 asteessa uunin keskitasolla.


Täytteeksi voit valita mitä tahansa omia lempitäytteitäsi pitsan tapaan. Meillä yleensä täytteenä on paistettua ja maustettua jauhelihaa, joka on sekoitettu tomaattimurskaan/tomaattikastikkeeseen, kebab-lastuja, pepperonimakkaraa, ananasta, sipulia, tomaattitonnikalaa, homejuustoa, kinkkusuikaleita, paprikaa, tomaattia yms. vähän vaihdellen mitä milloinkin. Ja päälle reilusti juustoraastetta.
Oregano/pitsamauste yms. kannattaa laittaa juuston alle.

Levitä haluamasi täytteet esipaistetun pohjan päälle ja paista pitsakkaa vielä 15-20 minuuttia 225 asteessa uunin keskitasolla, jotta juusto saa kauniin värin.

Nauti salaatin kanssa tai ihan pelkiltään. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku