Marjainen murupiirakka (pellillinen)


Halusin leipoa pääsiäiseksi jotain herkullista, mutta olin jo ehtinyt kyllästyä kaikkiin blogeissa ja sosiaalisessa mediassa pyörineisiin juustokakkuihin, Kinder-piirakoihin, suklaakakkuihin ynnä muihin sellaisiin niin päädyin sitten tällaiseen marjaisaan murupiirakkaan. Murupiirakka on suutuntumaltaan kiva noiden rapsakoiden murujen ansiosta ja vaniljainen rahkatäyte käy tuunattavaksi millä vain lempimarjalla tai -hedelmällä. Vaniljakastiketta tai -jäätelöä vielä kylkeen niin ai hitsi, kun on hyvää. 
Käytin tässä pakastemarjoja ja niiden alkuperä oli Puola. Eviran ohjeen mukaan " Ulkomaista alkuperää olevat pakastemarjat tulee kuumentaa kauttaaltaan vähintään 5 minuutin ajan 90 asteessa tai keittää 2 minuutin ajan. " 
Tässä ohjeessa piirakka on uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia ja marjat kyllä kiehuvat siellä, joten en niitä mitenkään sen kummemmin käsitellyt ennen piirakkaan lisäämistä, koska halusin niiden pysyvän suhteellisen kokonaisina.

Pohja ja murut pintaan

  • 250 g voita
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ***************
  • 2 dl piimää
  • 2 kpl munaa
  • Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon rasvasula.
    Jaa taikina kahtia. Säästä toinen puoli pinnalle tulevaan muruseokseen. Sekoita pohjaksi tulevaan taikinaan piimä ja munat. 
  • Älä huoli, vaikka taikinaan jää pieniä paakkuja, ne häviävät paistamisen aikana. Levitä pohjataikina leivinpaperoidulle uunipellille.



  • Täyte

  • (n. 1 rkl perunajauhoja)
  • (n. 1 rkl sokeria)
  • 250 g rahkaa
    200g Valio Viola vanilja tuorejuustoa
    1 dl sokeria
    2 munaa

  • Levitä pohjan päälle jäiset marjat ja ripottele niiden päälle perunajauhot ja sokeri.
  • Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pellille marjojen päälle. Levitä täyte tasaisesti. 




  • Levitä piirakan päälle muruseos.



  • Paista piirakkaa uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 30-40 minuuttia kunnes 
  • pinta on saanut väriä ja täyte on hyytynyt kokonaan.

  • Nosta jäähtymään ja leikkaa paloiksi. Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku