Mämmi-suklaakakku





Pääsiäinen oli ja meni ja ainakin meillä jäi pääsiäisherkuista jäljelle vielä mämmiä ja ruohomunia. Mämmi ei muutenkaan ole meillä mikään "hittituote", mutta tänä vuonna sitä ostettiin lähinnä siksi, että lapsenlapsi sai maistaa sitä. Hän kyllä tykkäsi siitä kerman kanssa, mutta eihän tuollainen pieni ihminen jaksa koko 700 g:n tuokkosta yksinään syödä. Oli siis keksittävä leivonnainen johon lopun saisi upotettua, kun harmittaa heittää ruokaa roskikseen. Löysin netistä useammankin kakun, johon olisi saanut mämmiä laitettua, mutta päätin sitten soveltaa kahta erilaista ohjetta, että sain taikinaan lisättyä myös nuo ruohomunat. Siinäpä onkin kinkkiset karkit! Sulaa sormiin hetkessä 😤, mutta taikinaan passaa oikein hyvin 👍 Lisäksi halusin nimenomaan kahvi-/kuivakakkuohjeen. 


Aineet

300 g mämmiä
100 g sokeria
100 g voi-/margariinisulaa
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
n. 18 (n. 120 g) pientä ruohomunaa


Valmistus

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Tarvittaessa notkista mämmiä lämmittämällä sitä hetki mikrossa.
Lisää mämmin joukkoon voisula ja sokeri, sekoita.
Lisää munat ja sekoita huolellisesti.
Sekoita jauhot, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää siivilöiden taikinan sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Lisää lopuksi pienityt ruohomunat ja sekoita vielä vähän.
Voitele ja korppujauhota n. 2 litran rengasvuoka.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita.
Laita paistumaan uunin alimmalle tasolle. Anna paistua n. 40 minuuttia. Huomaa uunien erilaiset paistotehot! Kokeile kakkua esim. puisella grillitikulla ja mikäli tikkuun ei jää kosteaa taikinaa on kakku valmis. Jos kakku uhkaa tummua liikaa päältä niin laita sen päälle leivinpaperi.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ritilän päällä, kumoa se lautaselle ja anna jäähtyä vielä hetki vuoan ollessa päällä. 
Ota vuoka pois ja anna kakun jäähtyä kokonaan.




Koristele kakku haluamallasi tavalla tai tarjoile se sellaisenaan (appelsiini)kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai vaikka vaniljajäätelön kanssa.
Minulla tässä koristeluna molemmissa sulatettua keltaista Candy Meltsiä ja toisessa suklaaraemunia ja toisessa tähtiströsseleitä.




Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku