Kinkku-herkkusienipiirakka


Harvemmin teen tällaisia perinteiseen piirakkavuokaan tehtyjä piirakoita, koska meillä näitä suolaisia piirakoita syödään yleensä ihan ruokana ja silloin tällainen "pieni" piirakkavuoka ei riitä juuri mihinkään 😂 
Tämän piirakan tein ystäväni vierailulle ja siksi tämä nyt on tehty normaaliin piirakkavuokaan.

Pohjana on ihan kaupan pakastealtaasta löytyvä piirakkataikina suolaisiin piirakoihin, mutta voit toki tehdä pohjan itsekin. 

Ystäväni ei voi syödä sipulia, joten "korvasin" tässä piirakassa sipulin herkkusienillä. 


Täyte

150 palvikinkkua
200 g tuoreita herkkusieniä
(tilkka öljyä, ripaus suolaa ja valkopippuria sienien paistamiseen)
punainen paprika
1 prk (150 g) crème fraîchea
1 pussi (150 g) emmental raastetta
kananmunaa
¼ tl mustapippuria
1 dl hienonnettua tuoretta persiljaa

Valmistus

Jos käytät valmista pohjataikinaa niin toimi paketissa olevan ohjeen mukaan. Itse esipaistoin pohjaa n. 10 minuuttia 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla ennen täytteen lisäämistä.

Huuhtele ja suikaloi tuoreet herkkusienet. 
Kypsennä herkkusieniä kuumassa öljytilkassa paistinpannulla hetken aikaa, jotta ne menevät hiukan kasaan. Voit halutessasi maustaa niitä ripauksella suolaa ja valkopippuria.
Siirrä sienet sivuun ja anna jäähtyä kinkun ja paprikan kuutioimisen ajan.
Kuutioi kinkku ja paprika ja sekoita ne herkkusienten kanssa pannulla.
Laita kinkku-paprika-sieniseos vuokaan pohjan päälle ja levitä tasaisesti.


Sekoita créme fraîche, juustoraaste (voit halutessasi säästää osan piirakan päälle laitettavaksi kuten minä tein), kananmunat, mustapippuri ja hienonnettu persilja keskenään kulhossa ja kaada seos kinkku-paprika-sieniseoksen päälle.




Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla n. 35 minuuttia. Huomioi uunien erilaiset paistotehot ja tarvittaessa piirakan tummuessa liikaa suojaa se asettamalla piirakan päälle leivinpaperi tai foliopala.

Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoa lisänä esim. raikasta vihersalaattia.


Tämä piirakka on oikein hyvää vielä seuraavanakin päivänä (jos sitä on jäljellä!) ja toimii hyvin vaikka lounaseväänä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku