Pineapple sour cream pie/Ananaspai


Oikein hyvää alkanutta vuotta 2019 täältä Hanna-mumman köökistä! 

Pitkä tauko ollut taas tässä ohjeiden julkaisussa, mutta eiköhän tahti tästä taasen kiihdy ja on täällä leivottu ja kokeiltu uusia ruokiakin. Tästäpä tulikin mieleeni, että nyt uuden alkaneen vuoden kunniaksi täällä blogissa tulee olemaan leivonnaisten ohjeiden lisäksi myös ruokaohjeita. 

Miehen kanssa kahdestaan ollessa ei tule niin kovin paljon leivottua, mutta ruokaa valmistan tietysti usein, joten on luonnollista naputella tänne sitten niitäkin ohjeita.

Meillä on toki tulossa lapsenlapsen 2-vuotissynttärit tässä kuussa, kuun loppupuolella ja niiden leivonnaiset on jo kehittelyssä ja tulen ne julkaisemaan sitten synttäreiden jälkeen ihan omana postauksenaan. Leivon jälleen kaiken synttäreille itse vaikka pyhästi vannoin viime vuoden synttärileipomisten jälkeen "ettei koskaan enää", mutta vanha totuushan on "never say never" ja se pätee nyt tähänkin. 
Viime vuoden leipomuksia pääset katselemaan tästä ja tästä. Ekassa linkissä on ohje voileipäkakkuun ja toisessa tuohon minun profiilikuvanakin olevaan Minions-kakkuun. Tarjoiluna synttäreillä oli noiden lisäksi banaanimuffineita ja lohivoileipäkakkua, mutta näiden ohjeita ei toistaiseksi vielä löydy täältä blogista. Tietysti tarjolla oli myös tätä perunasalaattia, jota ilman meidän juhlat eivät ole juhlat 😂

No, mutta nyt pitemmittä lätinöittä tähän tämän päivän postaukseen! Tänään julkaisen teille ohjeen, joka on otettu "Amerikan parhaat piiraat"-kirjasta (WSOY 1997), jonka löysin kirpparilta ennen joulua. Keräilen leivontakirjoja joten olihan tuokin saatava ja hintakin oli tosiaan edullinen (1€!) niin eihän sitä voinut hyllyyn jättää 😇

Ohje on todella helppo ja hyvänen aika kuinka herkullinen piirakka tällä tuleekaan! Ihan selkeästi varmasti parhaimman makuinen piirakka, jonka olen leiponut ja tulee ehdottomasti tehtyä tätä uudestaankin. Tämä on herkullisen raikas ja raskaammankin aterian päälle tätä jaksaa palasen ottaa.



Vuoka n. 23 cm:n piirakka- tai irtopohjavuoka; 8-10 palaa

Ananaspai

Pohja

3½ dl Digestive- tai grahamkeksimurua
runsas 1 dl sulatettua voita
1 rkl sokeria

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja pussissa kaulimella painellen.
Sekoita keksimuruihin sula voi ja sokeri.
Voitele vuoka kevyesti öljyllä (minä käytin vuokaspraytä).
Painele seos (mielellään vielä lämpimänä) vuoan pohjalle ja reunoille.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n. 5-8 minuuttia, jotta pohjasta tulee rapea.
Nosta pohja pois uunista ja laita ritilän päälle odottamaan täytteitä. Pohjan pitää jäähtyä ennen täytteen lisäämistä!

Täyte

2 tlk ananasmurskaa (pieniä tölkkejä)
runsas 1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 prk (450 g) ranskankermaa

Ensimmäisenä laita anasmurska valumaan lävikköön. HUOM! Ananasmurskan pitää olla hyvin valunutta (vähintään ½ tuntia, mielellään tunti).
Sekoita hyvin valunut ananasmurska, sokeri, vaniljasokeri ja ranskankerma.
Levitä täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle.
Paista 175 asteessa uunin KESKITASOLLA n. 25 minuuttia. Huomioi uunien erilaiset paistotehot ja tarvittaessa suojaa piirakan pinta leivinpaperilla tai foliolla, pinnan ei pitäisi juurikaan ruskistua.
Jäähdytä piirakka hyvin ennen tarjoilua, mielellään jääkaappikylmäksi eli ensin ritilän päällä ja sitten vielä jääkaapissa.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku