Kauralastukakku äitienpäiväksi 2018



Tällaisella pikaisella kauralastukakulla juhlittiin äitienpäivänä 2018 meillä. Tein tämän aamuvuoron jälkeen ja kakun tekemiseen ja koristeluun ei saanut mennä kauaa, koska tätä nautittiin heti iltapäivästä/alkuillasta lasten, lapsenlapsen ja miehen voimin. 
Todella helppo ja nopea sekä koristeluista riippuen joko vaatimattomampi tai näyttävämpi.
Ohje on pienin muokkauksin Valion kauralastukakku. Tässä siis ohje niin kuin minä sen toteutin.

Kauralastupohjat (4 kpl )

4 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g voita/margariinia
2 kananmunaa

Yhdistä kulhossa kuivat aineet. 
Lisää sulatettu, jäähdytetty voi ja sekoita. 
Sekoita viimeisenä joukkoon munat.

Minä tein ensin neljälle leivinpaperille lyijykynällä harppia apuna käyttäen halkaisijaltaan noin 18 cm:n ympyrät. Käänsin leivinpaperin ympäri niin, että lyijykynän jälki näkyi läpi.
Jaoin taikinan näiden leivinpapereiden päälle ja levittelin jokaisen lähes piirtämäni ympyrän kokoiseksi kiekoksi. Taikina hieman leviää uunissa, niin kuin kauralastuilla on tapana, niin tämä on hyvä ottaa huomioon.
Paista jokaista isoa kauralastua uunin keskitasolla 200 asteessa n. 7 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Anna jäähtyä hyvin pöydällä (lämmin kauralastu menee helposti rikki sitä nostettaessa!).
Valmista täyte ja pilko/esivalmistele marjat/hedelmät jäähtymistä odotellessasi.

Pari pohjaa ennen uuniin menoa

Kerma-rahkatäyte

2,5 dl vispikermaa
2 prk maustettua rahkaa (minulla alkup. ohjeen mukainen makea mansikka)
oman maun kukaan marjoja, hedelmiä - käy hyvin myös säilykkeet

Vatkaa kerma melko kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita rahkat vaahdon joukkoon yksitellen ja sekoita tasiaiseksi.

Pilko esim. mansikoita, valuta säilykehedelmistä sokeriliemi tms. pois. Minulla oli täytteenä siis tuoreita mansikoita, säilyke mangoa pienittynä ja säilykemandariinia.

Kokoaminen

Aloita kakun kasaaminen suoraan tarjoilualustalle. Nosta pohjaksi yksi jäähtynyt kauralastu. Lusikoi tämän päälle n. 1/4 täytteestä. 



Asettele täytteen päälle valitsemiasi marjoja/hedelmiä. Tee vielä 2 täytekerrosta samalla tavalla. 


Alkuperäisestä ohjeesta poiketen halusin viimeisenkin kauralastun päälle täytettä ja laitoin loput (n. 1/4) täytteestä pursotinpussiin ja pursotin kakun päälle ruusukkeita. Laitoin vielä mansikkapaloja koristeeksi.

Terävällä keittiöveitsellä kakku leikkaantui oikein hyvin
Kakkua jäi vielä seuraavaksi päiväksi hiukan ja kauralastupohjat olivat yön aikana pehmenneet, mutta edelleen oli oikein hyvän makuista ja kaurahiutaleista oli purutuntumaakin jäljellä 👌👍

Suosittelen kokeilemaan ja täyteissä sekä koristelussahan vain oma mielikuvitus on rajana!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku