Raparperi-mansikkamuffinit murupäällisellä


Samoilla vauhdeilla tuon aiemmin postaamani piirakan kanssa valmistui nämä muffinit. Alkuperäinen ohje on Pullahiireltä täältä, vaihdoin vain nesteen maidosta piimään ja leivinjauheen soodaan. Tässä ohje niin kuin minä sen tein.


Muffinit 

n. 15 kpl 

120 g voita
2½ dl piimää
1 kananmuna
1½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
n. 150 g raparperin paloja
n. 100 g mansikanpaloja


Murupäällinen

1 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
25 g voita

Sulata muffinien voi ja lisää kulhoon voin lisäksi piimä, kananmuna ja sokeri.
Sekoita vehnäjauhot ja sooda sekaan ja taikina tasaiseksi. Lisää taikinaan raparperin ja mansikan palat ja sekoita sekaisin.
Lusikoi taikina muffinivuokiin (itse käytin amerikanmuffinivuokia) n. 2/3 vuoan koosta. 

Valmista murupäällinen sulattamalla voi ja lisäämällä sula voi jauho-sokeriseokseen. Mitä paremmin sekoitat sitä hienojakoisempaa murua saat.

Lisää jokaisen muffinin päälle kerros murua.



Paista 200 asteessa n. 15-20 min. 

Maistuvat pelkiltään kahvin tai mehun seurana tai voit nauttia myös vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai jäätelön kanssa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku