Raparperi-mansikkapiirakka murupäällisellä


Mumman keittiö on nyt siirtynyt Helsingistä Karkkilaan ja ensimmäinen leivonnainen, joka "uudessa" keittiössä tehtiin oli tämä kesäinen piirakka. Piirakan lisäksi samalla vauhdilla tuli muffinit - niiden ohje myöhemmin. 

Pohja ja murupäällinen

250g voita
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria

2 dl piimää
1 kananmuna

n. ½ l raparperin paloja
n. ½ l mansikan paloja

Rahka

500g maitorahkaa
2 kananmunaa
2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Valmistus

Laita voi sulamaan kattilaan. 
Sekoita keskenään kuivat aineet.
Voin jäähdyttyä hieman lisää se kuivien aineiden sekaan ja sekoita murumaiseksi seokseksi.
Ota tästä seoksesta n. 1/3 eri astiaan - tämä on murupäällinen.
Lisää jäljelle jääneeseen seokseen piimä ja kananmuna ja sekoita nopeasti taikinaksi.


Levitä taikina mahdollisimman tasaiseksi pohjaksi leivinpaperoidulle uunipellille.
Valmista seuraavaksi rahka eli sekoita vain rahkan joukkoon kananmunat ja sokerit.


Levitä rahkakerros pohjan päälle uunipellille jälleen mahdollisimman tasaisesti. 


Ripottele rahkan päälle pellille raparperin ja mansikan palat.


Näiden päälle vielä säästämäsi muruseos ja sitten uuniin paistumaan 200 asteeseen noin 30 minuutiksi. HUOM! Älä paista liikaa ettei mehevyys kärsi. Huomioi oman uunisi paistoteho. Minun uunissani tämä valmistui n. 20 minuutissa kiertoilmalla keskitasolla.  

Nauti vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vaikka jäätelön kanssa. Piirakka maistuu kyllä myös pelkiltään kahvin seurassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku