Maailman paras perunasalaatti


Otetaanpas välillä muutakin kuin joululeivontaa 😁 Itse asiassa tämä ei ole leivontaa vaan ruokaa, mutta ei anneta sen häiritä.

Otsikko lupaa paljon, mutta takaan ja alleviivaan, että tuo mainitsemani "Maailman paras perunasalaatti" takuulla lunastaa lupauksensa tässä ohjeessa.

Paljon olen perunasalaattien ohjeita löytänyt netistä ja ruokakirjoista, mutta tällaista ei ole tullut vastaan. Tämä on niin naurettavan yksinkertainen ohje ettei mitään rajaa ja maku on todella herkullinen. Meillä tätä syödään niin arkena kuin juhlissakin. Juhlissa tämä on se MUST HAVE ja sitä osataan jo kysyäkin, että onko tätä varmasti tarjolla. 

Tätä oli tarjolla mm. mun omilla 40-vuotisjuhlilla. Juhlien tarjottavista kertovaan postaukseen pääset näppärästi tästä. Siellä tämä perunasalaatti oli toki kauniimmin esillä hopeisessa tarjoiluastiassa ja päällä oli ripoteltu kauniisti ruohosipulisilppua. 

Tämä on siis todella monipuolinen ja tarvittaessa juhlavakin (ja täyttävä, jos juhliin tulee ihmisiä pidemmän matkan päästä) tarjottava. Täyttävyydestään huolimatta tämä on kevyttäkin, koska "kastikkeena" ei ole majoneesia eikä muuta niin raskasta vaan kermaviiliä 👌

Ohjeen olen saanut isältäni ja tämä oli isän valmistamana jo lapsuudessani sellainen herkku, että ai-jai 💖 

Ihan ehdottomasti kannattaa kokeilla, tähän saa esim. ylimääräiset keitetyt perunat "hukattua" loistavasti. Meillä tosin keitetään tätä varten ihan tarkoituksella perunat. Ohjetta on helppo muokata omien tarpeiden mukaan aineiden määriä vaihtelemalla. Parhaan koostumuksen löytää kokeilemalla ja minullakaan ei ole antaa mitään tarkkoja määriä, mutta ohjeessa on noin määrät sellaisena kuin itse tämän yleensä teen. 

Me tykkäämme lisätä salaattiin salaattijuustoa ("fetaa") tai raejuustoa, mutta ne eivät ole alunperin kuuluneet ohjeeseen, joten kumpikaan niistä ei ole mikään välttämättömyys 😊

Kannattaa huomioida, että salaatti maustuu jääkaappisäilytyksessä, joten suolaa ja valkopippuria kannattaa laittaa aluksi varovasti! 


Noh, pitemmittä jorinoitta nyt sitten ohjeeseen.





Hannu-papan parempi perunasalaatti

n. 2 kg kiinteitä perunoita (kannattaa valita melko suuria niin kpl-määrä ei ole niin valtava kuorittaessa!)
n. 6-8 suolakurkkua
2 pientä tai 1 iso sipuli
4 prk kermaviiliä
suolaa
valkopippuria
(salaattijuustoa/fetaa)
(raejuustoa)

Keitä perunat kuorineen ja anna jäähtyä.
Kuori perunat ja paloittele ne sopiviksi paloiksi astiaan.



Kuori ja pilko sipuli(t) sopivan kokoiseksi silpuksi. Älä silppua liian pieneksi, että jää vähän suutuntumaa. Lisää sipuli perunoiden päälle.



Poista suolakurkuista päät ja pilko suolakurkut perunoiden ja sipulien seuraan.



Lisää halutessasi salaattijuusto/feta tai raejuusto astiaan (muista valuttaa liika neste pois ettei salaatti suotta vety, koska suolakurkuista irtoaa säilytyksessä nestettä!).




Ripottele päälle suolaa ja valkopippuria ensin VAROVASTI.

Lisää sekaan kermaviilit.



Sekoita salaatti hyvin sekaisin, että suola ja valkopippuri varmasti ovat hyvin seassa eikä jossain kohtaa ole esim. kasaa valkopippuria! Maista.

Laita salaatti kylmään vähintään tunniksi ja maista uudelleen. Lisää tarvittaessa suolaa ja/tai valkopippuria.

Tämä on aivan loistava lisuke melkein minkä tahansa ruuan seuraksi ja pelkiltäänkin menee kevyestä ateriasta. Aivan loistava ruoka! 💓💗


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku