Kinkku-salamivoileipäkakku


Tämä voileipäkakku on kaikkien aikojen ensimmäiseni ja se on tehty tammikuussa 2018 lapsenlapseni 1-vuotispäiville. Tein itse kaikki tarjottavat niihin juhliin ja itseasiassa juuri nämä juhlat ovat syy, miksi olen nyt innostunut leipomaan. Silloin, kun lapsenlapseni syntyi minulle kirkastui hyvin selkeänä mieleeni millainen mumma haluan hänelle olla ja en ollut omille lapsilleni ehtinyt juurikaan leipoa, mutta nyt päätin, että lapsenlapseni yksivuotispäivään mennessä opettelen tosissani leipomaan. Ja niin tein - ja tuo innostus vaan kasvaa :) 1-vuotispäivien muista tarjoiluista myöhemmissä päivityksissä, mutta tämä oli valehtelematta juhlien toiseksi suosituin tarjottava (suosituin on kaikissa mahdollisissa juhlissa minun tekemäni perunasalaatti ja sen ohjeenkin tulen - ehkä - kertomaan jossain vaiheessa...), itsekin otin tätä vielä lisää :)

Noin 16 hengelle

Leipäkerrokset

Täysjyvä- ja vehnäpaahtoleipää (yht. n. 24 palaa)

Kostutus

2 ½ dl  lihalientä

Kinkkutäyte

200 g vähärasvaista palvikinkkua (minulla tässä voileipäkinkkua)
1 ½ maustekurkkua
1 prk (200g) pippurituorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 tl sinappia

Salamitäyte

150 g salamin- tai meetvurstinsiivuja
2 punaista paprikaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa


Leikkaa kinkku ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon pippurituorejuusto, ranskankerma ja sinappi.
Kuutioi salamin/meetvurstinsiivut ja paprikat. Yhdistä nämä ruohosipulituorejuuston ja ranskankerman kanssa.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Asettele leipäpaloja kelmulla vuoratun kulhon pohjalle ja hieman reunoille. Kostuta  lihaliemellä. Levitä päälle kinkkutäyte. Asettele päälle toinen kerros paahtoleipiä. Kostuta ja levitä päälle salamitäyte. Jatka näin niin kauan kuin kulhoa riittää. Laita päällimmäiseksi vielä yksi leipäkerros ja kostuta. Suojaa kakku kelmulla. Laita kakun päälle leikkuulauta ja siihen kevyt paino. Anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään.
Salamitäytettä jäi hieman yli, joten sekoitin siihen seuraavana päivänä ruohosipulituorejuustoa ja kuorrutin sillä ennen koristelua koko kakun. Koristella voi oman maun mukaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Murea mantelikakku

Minions-kakku