Pikku-Eetun 2-vuotissynttärit panda-teemalla


Hei taas pitkästä aikaa! Onkin ollut tässä nyt vähän kiirettä, kun mun sairasloma loppui tammikuun lopussa (johan sitä 3 kk kestikin!) ja paluu töihin on ollut niin sanoakseni hieman hektinen...
Tammikuun loppupuolella juhlittiin kuitenkin lapsenlapsemme 2-vuotissynttäreitä panda-teemalla täällä meillä mummalassa.
Tein itse kaikki tarjoilut synttäreille, tyttäreni toki auttoi viimeistelyssä.

Mulla on tapana aina hieman "hätävarjelun liioitteluna" tehdä liikaakin tarjottavia, mutta mulle olisi kauhistus, jos joku tarjottava loppuisi kesken niin mieluummin näin päin. 
Vieraita juhliin oli kutsuttu n. 30 ja paikalle saapui lopulta n. 23 vierasta. Tarjoilut oli kuitenkin mitoitettu noin 30 hengelle. Tässä pitää ihan mainita kuinka ärsyttävää on juhlien järjestäjän näkökulmasta se, että ihmiset eivät vaivaudu ilmoittamaan juhlista pois jäämisestään ajoissa (niin kuin on pyydetty) 👿 Muista siis kutsun saatuasi ilmoittaa osallistutko vai et ja mikäli suunnitelmat muuttuvat matkan varrella niin ilmoita siitä välittömästi kutsujalle!

Synttärit onnistuivat kuitenkin mielestäni oikein hyvin ja kaikki tarjottava maistui vieraille. 


Eetu ja äiti puhaltaa kynttilöitä ja leikkaa kakkua

Suolaisena tarjoiluna juhlissa oli





Teema tulee paremmin kuin hyvin esiin sitten näissä makeissa tarjottavissa, joita olivat
Minulla oli kova miettiminen tuon kakun kanssa, että teenkö sokerimassakuorrutteisen kakun ja siihen pandan kasvot tai sokerimassasta pandafiguureita tai jotain muuta sellaista, mutta sitten löysin yhdestä leivontakirjastani (Kaarina Roininen, Lumotut leivonnaiset, 1992) kuvan Panda-kakusta. Toki siellä ohjekin oli, mutta en sitä noudattanut, koska esim. täytteet oli valittu tyttäreni kanssa jo aiemmin. Kuva vaan oli niin söpö (ja nostalginen), että päätin tehdäkin kakun sitä mukaillen. Erilainenhan tästä todellakin tuli verrattuna siihen leivontakirjan kakkuun, koska esim. sellaisia koristeita ei enää myydä kuin millä kirjan kakku oli koristeltu ja halusin saada mm. spagettityllani käyttöön ja sillä pursottelin kakun kuorrutteen. Päädyin tällaiseen ratkaisuun myös siksi, että näin kakusta ei jää mitään syömättä, koska sokerimassaa harvemmin kukaan haluaa syömällä syödä.

Tähän postaukseen nyt ei tule yhtään ohjetta vaan linkitän ohjeet sitä mukaa  noihin tarjottavien "luetteloihin" jahka minulla on aikaa niitä kirjoittaa. Perunasalaatin ohje löytyykin jo blogista, joten se on linkitettynä tuonne listaan.

Tässä vielä kuva pienestä synttärisankarista kakun syönnissä 💓


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku