Juustotäytekeksit



Nyt olisikin vuorossa semmoisten herkkujen ohje, että oksat pois! Nämä on naurettavan helppoja tehdä ja niin hyviä, että voi todellakin sanoa niiden vievän kielen mennessään 💖

Miettiessäni tarjoiluja pikku-ukon synttäreille mulle tuli idea tarjota jotain suolaista keksiä. Tämän ohjeen löysin Valion "Lämpimäisiä" -leivontaohjekirjasta (1997). Alkuperäisessä ohjeessa oli täytteeksi käytetty tzatziki- ja valkosipulituorejuustoa, mutta minä käytin yrtti- ja savuporotuorejuustoja sekoitettuna keskenään.

Näitä herkkupaloja pari vierasta halusi ottaa mukaan "matkaevääksi" ja mikäs on sen parempi kiitos leipurille kuin, että kaikki leivonnaiset menevät 😀

Juustotäytekeksit (n. 62 kpl yksittäisiä)

300 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 pss (300 g) punaleima emmental raastetta
1 tl suolaa

1-2 prk (200-300 g) tuorejuustoa makusi mukaan

Laita kaikki taikinan aineet kulhoon ja sekoita sekaisin.


Kaulitse taikina osissa kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi.


Ota levystä muotilla (n. 4 cm halkaisija) pyöreitä keksejä.


Laita keksit leivinpaproidulle pellille ja paista uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia. 



Anna keksien jäähtyä kunnolla.
Pehmitä tuorejuusto(j)a kulhossa sekoittamalla.
Laita tuorejuusto(t) kertakäyttöiseen pursotuspussiin ja pursota täytettä puoliin keksestä. Asettele toiset keksit pursotuksen päälle.
Halutessasi voit lisätä valmiiden täytekeksien pinnalle paprikajauhetta (minä en laittanut). Säilytä keksejä viileässä.

Näin on todella helppo pikkusuolainen valmis herkuteltavaksi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku