Panda-keksit



Jatketaanpas nyt sitten tällä panda-teemalla, kun vauhtiin päästiin! 😁
Näiden keksien muotti on tilattu netistä jo heti, kun pienen miehen 2-vuotissynttäreiden teema oli päätetty viime vuonna. En nyt tässä mainosta mistä muotti on tilattu, mutta löydätte varmasti googlettamalla (esim. Panda mold, panda cookiemold tms.) sivuston ja voitte harkintanne mukaan tilata muotin mistä haluatte. En tiedä saako näitä muotteja Suomesta ostettua.

Ohjeen otin yhdeltä ulkomaalaiselta You Tube-videolta (en muista kuolemaksenikaan mikä mahtoi olla se video) ja julkaistuani kuvan eräässä Facebookin leivontaryhmässä sain paljon kyselyitä, että pysyikö taikinat muodossaan paiston aikana, koska monet olivat tehneet näitä erilaisilla ohjeilla ja jostain syystä keksitaikinat olivat "levinneet" paiston aikana eikä keksit olleet pysyneet kasassa ja kivan näköisinä. Tällä ohjeella keksit siis pysyvät kasassa ja niistä tuli oikein herkullisia ja pehmeitä!

Pandakeksit

180 g voita/margariinia
180 g sokeria
3 munaa


Sekoita ensin pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää taikinaan munat yksitellen ja vaivaa taikina tasaiseksi.

Jaa taikina kahteen erilliseen kulhoon.

Lisää toiseen taikinaan (vaalea taikina) 240 g vehnäjauhoja (itse lisäsin vielä n. 1 tl vanilja-aromia) ja vaivaa taikina tasaiseksi.


Lisää toiseen taikinaan (tumma taikina) 225 g venhäjauhoja ja 15 g kaakaojauhetta. Vaivaa taikina tasaiseksi.


Ota palat kelmua ja taputtele taikinat omien kelmupalojensa päällä levyiksi ja kääri kelmuun. Laita taikinat jääkaappiin viilenemään vähintään tunniksi.


Ota ensin käsittelyyn tumma taikina. 
Kaulitse taikina esim. kahden kelmun välissä ohueksi levyksi (n. ½ cm paksu). 
Ota taikinasta pandan vartalo- ja päämuotilla vartaloita ja päitä ja laita ne leivinpaperilla vuoratun pellin päälle.

Ota sitten vaalea taikina käsittelyyn ja kaulitse sekin ohueksi levyksi kahden kelmun välissä. Ota taikinasta kasvoja ja vartalon vaaleita osia. Huomioi, että vartalon osia tulee oikea määrä suhteessa tummiin vartaloihin, koska niitä on nyt kahta (paketissa olisi ollut muotit kolmannellekin mallille, mutta sitä en käyttänyt nyt!) erilaista mallia! Kasvoja pitää tulla niin pelkkiin "kasvopohjiin" kuin myös vartalollisiin kekseihin. Kasvoja on neljällä eri "ilmeellä".

Laita vaaleat kasvot ja vartalon osat tummien pohjien päälle pellille.

Paista keksejä 180 asteessa n. 10 minuuttia.


Näin ovat hellyttävät panda-keksit valmiita herkuteltaviksi. Nämä säilyvät myös huoneen lämmössä suljetussa rasiassa joitakin päiviä, jääkaapissa tai muualla viileässä suljetussa rasiassa säilytettynä vielä kauemmin.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku