Tex Mex -piirakka (pellillinen)


Laitetaanpas sitten välillä jakoon suolaista ohjetta. Tätä piirakkaa oli tarjolla kahden pellillisen verran pikkumiehen 2-vuotissynttäreillä. 

Haluan aina juhlissa tarjoilla hieman toisistaan poikkeavia suolaisia (poikkeuksena perunasalaatti, jota on oltava tarjolla kaikissa mun järjestämissä juhlissa) eli en halua tarjota samoja juttuja kaikissa juhlissa. Tämän piirakan ohjeen löysin Suklaapossulta täältä. 

Itse tein heti kerralla niin pohjaa kuin täytettäkin kaksinkertaisen määrän, mutta tässä on ohje yksinkertaisena.


Rahka-voitaikina

200 g voita
250 g maitorahkaa
3 tl valkosipulimurskaa (kaupan valmista)
2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Taikina on syytä tehdä vähintään puolituntia ennen leipomista jääkaappiin valmiiksi.

Sekoita huoneen lämpöisen voin joukkoon rahka ja valkosipulimurska.
Lisää jauhot, leivinjauhe ja suola.
Sekoittele vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoavat. Ei tarvitse siis mitenkään vaivata.
Nosta taikina kelmun päälle ja kääri kelmuun. Laita taikina jääkaappiin vetäytymään.

Tee tässä vaiheessa täyte.




Tex Mex-täyte

400 g jauhelihaa
240 g salsakastiketta
1 pss (n. 40g) tacomaustetta
mustapippuria
2 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
2 dl ranskankermaa
1 punainen paprika
1 punasipuli
n. 250 g punaleima emmental raastetta
n. 1,5 dl fetakuutioita (n. 1 prk)

Paista jauheliha pannulla kypsäksi. 
Siirrä jauheliha kattilaan ja laita kattila kuumalle levylle.
Lisää jauhelihan sekaan salsakastike, tacomauste ja mustapippuria makusi mukaan, sekoita.



Sekoita joukkoon vehnäjauhot.



Lisää maito ja sekoita hyvin.
Anna seoksen pulputa hetken aikaa jotta se hieman paksuuntuu, sekoittele välillä.
Sekoita joukkoon ranskankerma, paprikasilppu, punasipulisilppu ja emmentalraaste.



Anna kiehua hetki koko ajan sekoittaen.
Lisää lopuksi mukaan fetakuutiot (ei ole pakollisia). Maista ja mausta halutessasi lisää.
Tämä täyte ei ole kovin tulista, mutta jos haluat tulisempaa niin lisää vielä esim. chilijauhetta tai jalapenoja joukkoon.



Ota pohjataikina jääkaapista ja kaulitse se kahden leivinpaperin välissä uunipellin kokoiseksi niin, että myös reunoille tulee hieman taikinaa.



Pistele pohjaan haarukalla pieniä reikiä ja levitä täyte pohjan päälle.



Paista uunissa 200 asteessa alatasolla n. 35 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista annospaloihin. Piirakka maustuu jäähtyessään ja täyte kiinteytyy niin sitä on helpompi leikata.

Piirakka sopii hyvin pakastettavaksi, mutta huomioi tällöin, että maut laimenevat pakastuksessa eli mausta rohkeammin mikäli pakastat piirakan.

Piirakasta tykättiin paljon juhlijoiden keskuudessa, mutta omaan makuuni tämä oli hiukan "pliisu" tällaisena eli mikäli teen tätä vain itselleni niin sitten maustan enemmän tuliseksi. Tällaisena tämä upposi myös pikkujuhlijoihin eli onnistunut oli 👍




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku