Pandamuffinit


Hei vaan ystäväiset pitkästä aikaa!
Pitkän sairasloman (3kk) jälkeen töitä onkin ollut ihan älyttömästi ja en ole ehtinyt näitä pikkumiehen synttäritarjoilujen ohjeita tänne naputella, mutta nyt olisi viikonloppu vapaata ja ajattelin aloittaa "urakan" näistä söpöistä pandamuffineista.
Synttäreiden teemahan oli siis "Panda" ja näiden muffineiden alkuperäinen idea on täältä Kakkumonsterin blogista, mutta muutin tuon muffinin ohjeen tiikerikakkumaiseksi muffiniksi. Syy tähän oli tuo värimaailma eli halusin myös muffiniin itseensä tummaa ja vaaleaa taikinaa, jotta se olisi enemmän "pandamainen" 🐼

Muffinien päälle tulee valkosuklaa ganachea ja se kannattaa valmistaa mielellään jo edellisenä päivänä (tai ainakin useita tunteja ennen käyttöä), että ehtii varmasti kylmentyä täysin jääkaappikylmäksi. Tämä siitä syystä, että ganache vaahdotetaan pursotettavaksi ja yhtään lämmin ganache ei vaahtoudu. Tämä on syytä muistaa kaikkien pursotettavien ganachejen kanssa - kunnollinen jäähdytys! 
Valmistuksessa on myös hyvä huomioida, että kermana on parempi käyttää KUOHUkermaa kuin vispikermaa, koska kuohukerma kestää hieman paremmin lämmityksen ja vaahtoutuu silti hyvin jäähdyttyään. 

Valkosuklaa ganache (pursotettava)

260 g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa 



Paloittele suklaa kulhoon terävän veitsen avulla ihan pieneksi.



Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi - ÄLÄ KEITÄ!



Kaada kuuma kerma suklaamurujen joukkoon ja sekoittele rauhallisesti kunnes kaikki suklaa on sulanut kerman joukkoon.


Anna seoksen jäähtyä kunnolla jääkaappikylmäksi, mielellään seuraavaan päivään.



Vatkaa jääkaappikylmä ganache sähkövatkaimella vaahdoksi.

Seuraavaksi valmistetaan tiikerimuffinit. Minä käytin muffinitaikinoiden laittamisessa vuokiin kertakäyttöisiä pursotuspusseja joista oli leikattu päästä pienet palat pois, mutta aivan yhtä hyvin voit käyttää kahta lusikkaa. Pääasia on, että taikinat saa vuokiin hieman sekaisin.

Tiikerimuffinit (n. 36 normaalikokoista/24 isoa)

400 g margariinia
4 dl sokeria
6 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria

Vaahdota margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon pienissä erissä koko ajan sekoittaen.



Jaa taikina kahteen osaan.



Lisää toiseen taikinaan 1 dl maitoa ja 2 dl kaakaojauhetta.
Sekoita tasaiseksi.

Lisää toiseen taikinaan 1 dl maitoa ja 2 dl vehnäjauhoja.
Sekoita tasaiseksi.

Laita taikinoita muffinivuokiin (jos sinulta löytyy muffinipelti niin paperiset muffinivuoat kannattaa laittaa niiden koloihin, jotta ne pysyvät paremmin muodossaan) vuorotellen.


Paista muffineita 200 asteessa n. 10-15 minuuttia.


Anna muffinien jäähtyä kunnolla ennen kuin alat koristella niitä.

Tässä vaiheessa kannattaa tehdä pandojen korvat ja silmät sulasta suklaasta ja laittaa ne esim. tarjottimen tai leikkuulaudan päällä pakastimeen odottamaan.
Minä tein siis 72 kpl korvia ja 72 kpl silmiä. 
Sulata tummaa suklaata muutama rivi ja valkoista suklaata pari palaa laittamalla ne esim. minigrip-pusseihin ja kaatamalla kuumaa vettä pussien päälle niin, että suklaat pussissa sulavat. Varo ettei suklaan joukkoon pääse yhtään vettä!
Pursottele leivinpaperin päälle 72 kpl korvia (hieman soikeita) ja 72 kpl hieman korvia isompia pyörylöitä silmiksi tummalla suklaalla. Laita korvat ja silmät tässä kohtaa pakkaseen.



Täysin jäähtyneiden muffien päälle levitetään esim. veitsellä vaahdotettua valkosuklaa ganachea. Korvat tarttuvat muffien päälle paremmin eikä niitä tarvitse "murjoa" muffiniin kun ganachea on reilusti muffinin pinnalla! Ganachea ei tarvitse yrittää saada ihan täydellisen tasaisesti varsinkin, jos lisäät ganachen päälle vielä kookos- tai nonparellikerroksen.



Halutessasi "pandoille" karvaisen näköisen "turkin" kieritä valkosuklaa ganachella päällystettyä muffinia kookoshiutaleissa. Mikäli et pidä kookoksesta niin sen voi jättää pois tai käyttää tilalla esim. valkoisia nonparelleja.



Kuorruta kaikki muffinit ennen korvien ja silmien ottamista pois pakastimesta.



Ota korvat ja silmät pakastimesta ja työnnä korvat kiinni muffinin kuorrutteeseen.


Käännä silmiksi tarkoitetut suklaat ympäri niin, että paperia vasten ollut tasainen puoli tulee päälle. Pursottele valkosuklaasulalla pienet pisteet silmiin ja anna jämähtää (voit laittaa silmät vielä hetkeksi pakastimeen).

Kannattaa olla nopea tai käyttää esim. pinsettejä, koska suklaa ei ole temperoitua vaan vain sulatettua ja se sulaa lämpimissä sormissa TODELLA nopeasti!

Saatuasi korvat ja silmät paikoilleen voit pursotella nenän ja suun sulalla tummalla suklaalla.


Muffinit kannattaa säilyttää viileässä tarjoiluun saakka.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku