Minttusuklaaleivokset


Näitä minttusuklaaleivoksia oli tarjolla myöskin mun 40-vuotissynttäreillä 28.7.2018.
Alkuperäinen ohje on peräisin Kinuskikissalta täältä.
Nämä osoittautuivat liian makeiksi minun ja vieraiden makuun, joten nämä eivät valitettavasti olleet mikään menestys näissä juhlissa, mutta makuasioistahan ei sovi kiistellä, joten jollekin toiselle nämä voivat olla todellinen menestys ja herkku.
Tässäpä siis näiden ohje. Ohjeella tulee pellillinen piirakkaa, josta voi sitten leikata sopivia annospaloja leivoksiksi - minä sain 25 palaa.

Pohja

100 g tummaa suklaata
200 g voita/margariinia
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta 
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa

Rouhi suklaa. 
Sulata ja jäähdytä voi/margariini.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet (kaakaojauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri) keskenään.
Lisää kuivia aineita ja sulaa rasvaa vuorotellen muna-sokerivaahtoon.
Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita.
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille.
Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 13 minuuttia. Huomioi jälleen uunien erilaiset paistotehot - seuraa paistumista viimeisinä minuutteina tarkkaan ettei pohja pääse palamaan. Lisää tarvittaessa paistoaikaa mikäli 13 minuutin kohdalla esim. hammastikkuun jää taikinaa, kun tökit sillä pohjaa.
Anna jäähtyä rauhassa.


Minttutäyte

150 g voita/margariinia
5 dl tomusokeria
hieman vihreää (ja sinistä) elintarvikeväriä (käy ihan mikä tahansa elintarvikeväri, esim. kaupasta saatava Dr. Oetkerin väri joko tuubissa tai pikkupullossa)
n. 3 tl piparminttuaromia (kaupasta saa)

Sulata rasva liedellä kattilassa. Ota pois liedeltä ja sekoita tomusokeri rasvasulan sekaan. Värjää elintarvikeväreillä vaalean vihreäksi. Sinistä saattaa joutua lisäämään joukkoon muutaman tipan, koska rasva-tomusokeriseos on hieman kellertävää joten pelkkä vihreä ei välttämättä riitä muuttamaan sitä vaalean vihreäksi. Sininen ja keltainen ovat vastavärit, joten sininen "kumoaa" keltaista väriä 😉 Lisää lopuksi piparminttuaromia joukkoon. Muista maistella välillä!
Levitä täyte täysin jäähtyneen pohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Piparminttutäyte kattilassa
Hyytynyt täytekerros

Suklaakuorrute

175 g voita/margariinia
200 g suklaata (minulla oli n. 150 g maitosuklaata ja n. 50 g minttukrokanttisuklaata)

Laita rasva ja paloiteltu suklaa metalliastiaan ja sulata vesihauteessa.
Levitä suklaa-rasvasula jähmettyneen piirakan päälle lastalla tms. Heiluta peltiä hieman ennen jääkaappiin laittoa niin lastanvedot häviävät pinnalta. Jähmetä jääkaapissa.


Huomioi, että suklaakuorrutus kovettuu jääkaapissa ja leikatessa saattaa murtua rumasti, joten anna piirakan lämmetä pöydällä n. 15 minuuttia ennen leikkaamista. Näin leikkauspinnasta tulee kaunis eikä suklaakuorrute murru. Koristele leivokset haluamallasi tavalla. Minulla oli koristeena näissä ihan kerma-tuorejuustovaahtoa värjättynä vaaleanpunaiseksi.

Mikäli haluat koristeeksi nonparelleja tms. niin laita ne piirakkalevyn päälle suklaakuorrutuksen levittämisen jälkeen ENNEN jääkaappiin laittamista.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku