Karpalo-minttusuklaajuustokakku


Tällaista kakkua tarjoilin siis syntymäpäivilläni 28.7.18. 
Karpalo on makuna yksi mun suosikeista, mutta yksinään se olisi voinut olla liiankin kirpakka, joten päädyin minttusuklaaseen "kaveria" valitessani. Minttusuklaa on myös yksi mun suosikeista mitä makeaan makumaailmaan tulee. Tästä oikeastaan lähti sitten muotoutumaan näiden juhlien "teema", joiden ympärille rakensin makeiden tarjoilujen makumaailman.
Tuo "40" tuossa kakun päällä on tehty violetista Candy Meltsistä sulattamalla. Leivinpaperin päälle mun mies piirsi ääriviivat numeroille ja minä pursotin sulan melts-massan siihen ja ripottelin päälle vielä nonparelleja. Candy Melts-napithan ovat ns. feikkisuklaata ja niistä on helppo tehdä koristeita.
Pursotukset on punaisella elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi värjättyä vispikerma-tuorejuustovaahtoa.
Tein kaksi kakkua, toisen 24 cm:n vuokaan ja toisen 20 cm:n vuokaan. Pienempi kakku jäi kokonaisuudessaan syömättä juhlissa ja vein sen maanantaina sitten työkavereille töihin. Siellähän se katosi parempiin suihin alta aikayksikön ja sai kovasti kehuja kirpeän ja makean harmonisesta yhdistelmästä.
Tässä ohje 24 cm:n vuokaan tehtynä.


Keksipohja

200 g minttutäytekeksejä
75 g voita/margariinia

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai pakastuspussissa kaulimella.
Sulata voi/margariini ja sekoita sula rasva keksimurskaan.
Painele keksi-rasvaseos n. 24 cm:n irtopohjavuoan leivinpaperoidulle pohjalle.
Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteitä.


Karpalomousse

4 dl (pakaste)karpaloita
tilkka vettä
1½ dl sokeria

6 liivatelehteä

Liota liivatelehtiä 10 min. kylmässä vedessä.
Laita ainekset kattilaan ja keittele niitä kunnolla hetkinen (n. 10-15 min). Paseeraa karpalot eli puristele siivilän läpi karpaloista irtoava pyree.
Purista liivatteista vesi ja sekoita ne kuuman karpalopyreen joukkoon. Anna jäähtyä hetki.

4 dl vispikermaa
1½ dl sokeria
200 g tuorejuustoa (maustamaton tai vanilja)
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon tuorejuusto. 
Sekoita tasaiseksi.
Lisää jäähtynyt karpalopyree ja vaniljasokeri sekäsokeri ja sekoita tasaiseksi.
Maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Itse en lisännyt, koska toinen täytekerros on makea ja halusin tämän jäävän hieman happamaksi.
Kaada täyte pohjan päälle ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta täytekerros tasoittuu. 
Laita kakku jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat toisen täytteen.

Minttusuklaamousse

4 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa (maustamaton)
150 g pätkiksiä
170 g minttukrokanttisuklaata (Marabou)
1 tl vaniljasokeria
4 rkl sokeria
4 liivatelehteä
1 rkl vahvaa kuumaa kahvia

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
Paloittele suklaat metalliastiaan ja sulata vesihauteessa. Siirrä jäähtymään.
Lisää vaniljasokeri kerman sekaan ja vatkaa vaahdoksi.
Sekoita suklaasula ja sokeri tuorejuuston sekaan tasaiseksi.
Puristele liivatteista enin vesi pois ja sulata ne kahvin sekaan. Anna jäähtyä hetki.
Lisää liivatekahvi ohuena nauhana suklaatuorejuuston sekaan koko ajan sekoittaen.
Nostele ja kääntele kermavaahto varovasti nuolijalla suklaatuorejuuston sekaan.
Ota kakku jääkaapista ja kaada minttusuklaatäyte karpalotäytteen päälle vuokaan.
Kopauta jälleen muutaman kerran pöytään, jotta täyte asettuu hyvin paikoilleen.

Anna kakun nyt hyytyä pakkasessa muutama tunti tai jääkaapissa yön yli.

Karpalo-minttusuklaajuustokakut menossa hyytymään


Hyytynyt karpalo-minttusuklaakakku


Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku