Whoopies (karpalotäyte)


Näitä whoopieseja oli tarjolla mun omilla 40-vuotissynttäreillä 28.7.18.
Päädyin whoopieseihin, kun olisin halunnut kokeilla macaronseja, mutta tutkittuani asiaa netistä eri leivontablogeista tulin siihen tulokseen, että teen jotain helpompaa ja näillä kesähelteillä varmasti onnistuvaa tarjottavaa.
Tuo "kuori" on todella pehmeää ja herkullista ja näiden tekeminen onnistuu oikein mainiosti tällaiselta vasta-alkajaltakin.
Koristelussa ja täytteissäkin vain mielikuvitus on rajana!
Nämä sopivat myös hyvin pakastettavaksi ja näin ollen näitä on helppo tehdä jo etukäteen.
Koristelu on tosin viisaampaa hoitaa vasta tarjoilupäivänä 😉

Minä sain alla olevalla ohjeella n. 50 kpl whoopieseja eli 100 yksittäistä "kuorta". Taikinan riittoisuus siis riippuu täysin siitä minkä kokoisia kekoja pursotat pellille.
Alkuperäinen taikinan ohje on Tarun Taikakakut-blogista täältä.



Whoopies (suklaa)

125 g pehmeää voita tai margariinia
1½-2 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta (cocoa tms. leivontakaakaojauhe)
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
120-150 g ranskankermaa
1 dl maitoa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna voi-sokerivaahtoon voimakkaasti vatkaten.
Sekoita kuivat aineet (vehnäjauhot, kaakaojauhe, sooda, leivinjauhe, vaniljasokeri, suola) keskenään.
Sekoita ranskankerma ja maito keskenään.
Lisää hitaasti sekoittaen kuivia aineita ja nestettä muna-voi-sokerivaahtoon kunnes taikina on tasaista.

Laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa pussin päähän pieni aukko.
Pursota taikinaa pellille haluamasi kokoisiksi kasoiksi.
Pellille mahtuu n. 25 taikinakasaa.
Kasat tasoittuvat ja hieman leviävät uunissa, joten jätä niiden väliin tilaa.

Whoopiesit ennen uunia

Whoopiesit uunissa

Paista uunissa keskitasolla 180 asteessa n. 11 minuuttia.

Anna pohjien jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Pohjat voi pakastaa tässä vaiheessa myöhempää käyttöä varten tai ne voi pakastaa myös täytettyinä.


Karpalotäyte (karpalokreemi)

Tämä täyte on itse kehittelemäni pakastekarpaloista.

Karpalosose

200g pakastekarpaloita (1 pss)
n. 1 dl vettä
½ dl sokeria

Laita karpalot, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä niin kauan, että karpalot pehmenevät ja vettä ehtii haihtua pois.
Anna soseen jäähtyä kunnolla mielellään jääkaappikylmäksi.
Valmista sosetta tulee n. 2 dl.

150 g voita
5 dl tomusokeria
(n. 2 dl karpalososetta)

Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi eli n. 7-8 minuuttia.
Lisää voikreemiin (voi-tomusokerivaahto) jääkaappikylmä karpalosose ja vatkaa sekaisin.

Whoopiesien täyttäminen

Valitse whoopieskuorista suunnilleen saman kokoisia kappaleita pareiksi ja aseta ne pöydälle tms. niin, että itse tiedät mikä on pohja ja mikä kansi.
Laita täyte pursotuspussiin ja leikkaa pussin kulmasta pieni pala pois.
Pursota täytettä pohjakuoren päälle ja aseta kansikuori päälle.
Täytteen voi vallan mainiosti lisätä myös lusikalla kuoren päälle eli tähän ei välttämättä tarvitse pursotuspussia "tuhlata".

Karpalowhoopies täytettynä

Koristele whoopiesit haluamallasi tavalla. Minä käytin koristelussa sulatettua valkosuklaata spritsauksina ja violetinsävyisiä nonparelleja.
Valkosuklaan sulatin pursotuspussissa kuumassa vedessä.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku