Tiikerinkesyttäjän banaanikakku



Meillä oli taas (yllätysyllätys!) menossa kolme banaania liian ylikypsiksi ja halusin tehdä niistä jotain. Olen tehnyt niin monta kertaa pelkkää banaanikakkua, että sen tekeminen alkaa jo tympiä, joten päätin yhdistää kaksi helppoa, herkullista ja hyvin säilyvää kakkua keskenään: banaanikakun ja tiikerikakun. 
Selailin ohjeita netistä ja en löytänyt yhtään minua miellyttävää ohjetta, jossa banaania olisi tullut sekä vaaleaan, että tummaan taikinaan. Niimpä päädyin soveltamaan ja lisäsin vielä suklaataikinaan vajaan pikkupussillisen maitosuklaahippuja, jotka olivat jääneet kaappiin "kummittelemaan" jostain aiemmasta leipomuksesta.
Nimesin tämän ohjeen "Tiikerinkesyttäjän banaanikakuksi" 😏
Kakku on todellakin kostea, myös suklaaosuus siis, koska sekin sisältää banaania ja vielä bonuksena niitä suklaahippuja. Varmasti hyvin kävisi myös suklaalevyn jämät (jos jollain on jäänyt 😁) rouhittuna.


Suklaa-banaanikakku

200 g voita/margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 (yli)kypsää banaania


1/3 erotettuun taikinaan lisäksi:
n. 3 rkl kaakaojauhetta
suklaahippuja/suklaarouhetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet (vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri) keskenään ja muussaa banaanit haarukalla.
Sekoita kuivat aineet muutamassa erässä voi-sokeri-munaseokseen.
Lisää lopuksi muussatut banaanit.
Erota taikinasta n. 1/3 erilliseen kippoon ja lisää sinne kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi esim. lusikalla. Lopuksi lisää kaakaotaikinaan suklaahiput/-rouhe ja sekoita lusikalla.

Metallivuokaa (n. 1,5 l) käyttäessäsi voitele ja korppujauhota vuoka. Silikonivuoka tarvitsee vain huutelun kylmällä vedellä ja huolellisen kuivaamisen.
Laita vuokaan vaaleaa taikinaa, sitten kerros tummaa, taas vaaleaa ja tummaa ja viimeiseksi vaaleaa taikinaa. 
Pyöräyttele haarukkaa muutamia kertoja taikinassa.


Paista kakkua uunissa 175 asteessa alimmalla tasolla n. 1 tunnin ajan. Huomioi jälleen uunien erilaiset paistotehot. N. 45 minuutin kohdalla voit kokeilla puutikulla kakun kypsyyttä. Jos tikkuun jää taikinaa niin anna olla koko tunnin ajan (voit laittaa esim. leivinpaperin kakun päälle loppuajaksi, jos pinta uhkaa tummua liikaa). Kokeile uudelleen tikulla täyden tunnin tultua täyteen.


Anna kakun jäähtyä ritilän päällä.



Kakun jäähdyttyä ei muuta kuin herkuttelemaan. Maistuu pelkiltään kahvin seurana tai vaikka vaniljajäätelöllä tuunattuna. Voit halutessasi myös koristella kakun esim suklaaganachella ja nonparelleilla, suklaasulalla, tomusokerikuorrutteella tai tomusokerilla. Ihan oman mielen mukaan!
Minä en laittanut mitään koristeita ja herkkua oli, nam.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku