Whoopies (minttusuklaatäyte)


Nämä whoopiesit olivat myöskin tarjolla syntymäpäiväjuhlissani 28.7.18 näiden karpalowhoopiesejen lisäksi.

Kuorien alkuperäinen ohje on täältä. Sain tällä ohjeella 45 kpl leivoksia eli 90 yksittäistä kuorta.

Whoopies (vaalea)


125 g pehmeää voita tai margariinia
1½-2 dl sokeria
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
120-150 g ranskankermaa
1 dl maitoa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna voi-sokerivaahtoon voimakkaasti vatkaten.
Sekoita kuivat aineet (vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, vaniljasokeri, suola) keskenään.
Sekoita ranskankerma ja maito keskenään.
Lisää hitaasti sekoittaen kuivia aineita ja nestettä muna-voi-sokerivaahtoon kunnes taikina on tasaista.

Laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa pussin päähän pieni aukko.
Pursota taikinaa pellille haluamasi kokoisiksi kasoiksi.
Pellille mahtuu n. 25 taikinakasaa.
Kasat tasoittuvat ja hieman leviävät uunissa, joten jätä niiden väliin tilaa.


Paista uunissa keskitasolla 180 asteessa n. 11 minuuttia.

Anna pohjien jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Pohjat voi pakastaa tässä vaiheessa myöhempää käyttöä varten tai ne voi pakastaa myös täytettyinä.


Sulatettu suklaa kermavaahdossa
Pätkisrouhe kermavaahdossa

Minttusuklaatäyte

2 dl vispikermaa
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
n. 50 g Marabou minttukrokanttisuklaata
kourallinen pätkiksiä (4 patukkaa)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Rouhi pätkikset hienoksi rouheeksi. Sulata minttukrokanttisuklaa mikrossa puolella teholla 10 sekunnin pätkissä. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto ja  sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää pätkisrouhe ja sekoita vielä.

Whoopiesien täyttäminen

Valitse whoopieskuorista suunnilleen saman kokoisia kappaleita pareiksi ja aseta ne pöydälle tms. niin, että itse tiedät mikä on pohja ja mikä kansi.
Laita täyte pursotuspussiin ja leikkaa pussin kulmasta pieni pala pois.
Pursota täytettä pohjakuoren päälle ja aseta kansikuori päälle.
Täytteen voi vallan mainiosti lisätä myös lusikalla kuoren päälle eli tähän ei välttämättä tarvitse pursotuspussia "tuhlata".

Whoopiespohjat odottaa täyttämistä
Minttusuklaawhoopiesit tulossa
Koristele täytetyt whoopiesit haluamallasi tavalla. Minulla oli koristeena näissä pursotuspussissa kuumassa vedessä sulatettua tummaa suklaata spritsattuna ja kirjavia nonparelleja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku