Kardemummamuffinit


Tälle päivälle löytyisi nyt sitten ohje näihin mehukkaisiin kardemummamuffineihin. Ohje on vanha (Milda-margariinin leivontavihkosesta noin vuodelta -60), mutta edelleen hyvin käyttökelpoinen. Milda-margariinia (jota alkuperäisessä ohjeessa käytetään) tosin ei taida enää Suomesta löytyä ainakaan ruokakaupoista, mutta voi tai leivontamargariini toimivat ihan hyvin tietysti myös. Tein alkuperäisen ohjeen kaksinkertaisena ja alla onkin sitten tämä minun valmistamani määrä taikinaa.

Nämä muffinit ovat pehmeitä ja mehukkaita. Minä en nyt koristellut niitä mitenkään, mutta jokainen voi oman mielensä mukaan toki tehdä näistä juhlavampia esim. tomusokerihunnulla tai muilla kuorrutuksilla ja koristeilla.

Taikina

(n. 20 normaalikokoista muffinia)

100 g voita/margariinia
2 kananmunaa (huoneenlämpöisenä)
3 dl sokeria
2 dl kermaa/maitoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
4 dl (240 g) vehnäjauhoja

Valmistus

Sulata voi/margariini ja anna jäähtyä.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.


Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma.
Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman/maidon kanssa koko ajan vatkaten.
Lisää lopuksi taikinaan jäähtynyt voi/margariini.


Jaa taikina muffinssivuokiin (jos käytät muffinssipeltiä muista voidella kolot!) noin 2/3 vuoasta.


Paista muffineita uunin keskitasolla n. 12-15 minuuttia.


Vuokaa käyttäessäsi anna muffinien hiukan jäähtyä vuoassa ennen kuin kumoat ne.
Koristele muffinit halutessasi vasta täysin jäähtyneinä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku