Pipariunelmat


Tänään on 5.12. eli Itsenäisyyspäivän aatto. Huomenna juhlitaan Suomen 101-vuotispäivää ja sitä juhlistamaan mulla on ihan oma herkku, mutta tänään ajattelin jakaa teille tällaisten ihanien keksien ohjeen.

Nämä tuoksuu ja maistuu ihan joululle ja mikäpä sitä paremmin kuvaisi joulun tuoksuja ja makuja kuin piparkakku?

Mulla on tuo vasen käsi edelleen sen verran kipeä ja käyttökelvoton ettei sen kanssa voi vaivata tai kaulita taikinaa. Halusin kuitenkin jotain leipoa ja tämän herkkuohjeen löysin Leivotaan-lehdestä 7/2018 eli viimeisimmästä ilmestyneestä lehdestä.
Ohje on helppo, siinä ei ole mitään ihmeellisiä raaka-aineita - paitsi hirvensarvisuola, mutta sen voi hyvin korvata leivinjauheella, kuten minä tein.

Pipariunelmat 

(n. 30 kpl)

100 g huoneenlämpöistä voita/margariinia
3 dl sokeria
2 tl kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua kaardemummaa
1 dl rypsiöljyä (tmv.)
2 tl leivinjauhetta (tai 1 tl hirvensarvisuolaa)
4 dl vehnäjauhoja

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen

Sekoita voi ja sokeri keskenään.


Lisää kaikki mausteet ja valuta öljy sekaan koko ajan sekoittaen.


Lisää leivinjauhe/hirvensarvisuola vehnäjauhojen sekaan ja lisää jauhot taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.


Pyörittele taikinasta noin 30 palloa ja laita ne leivinpaperoidulle pellille. 


Nosta pelti uuniin keskitasolle ja paista niitä noin 20 minuuttia. Pallot hiukan leviävät uunissa, mutta kaikki mahtuvat kyllä paistumaan samalla pellillä.

Anna pipariunelmien jäähtyä pellillä.


Nauti glögin kanssa ja kuuntele joululauluja 👌😊


Nämä ovat myös herkullinen syötävä lahja jollekin ja tästä määrästä riittää kyllä jaettavaksikin 🎄

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku