Piimäkakku (sekahedelmillä ja valkosuklaalla)


Piimäkakku. Loistava peruskahvikakku jonka maustamis- ja muuntamismahdollisuudet on lähes loputtomat. Tällä ohjeella voit tehdä oikeastaan minkä makuista kakkua vaan ja tämä onkin todella käyttökelpoinen ohje juuri tuon muunneltavuutensa ansiosta.

Tällä kertaa olen maustanut tämän kakun sekahedelmillä (oli jäänyt n. puolikas pussillinen kaappiin yhdestä toisesta jutusta) ja valkosuklaalla (myös tätä oli jäänyt kaappiin pyörimään).

Vinkki! Minä muuten harvemmin käytän (metallisten) kakkuvuokien jauhottamiseen korppujauhoja. Niistä tulee mielestäni tylsä maku kakkuun. Yleensä käytän pähkinärouhetta (jos kakku ei mene allergikolle tms.), kookoshiutaleita, kaakaojauhetta (mikäli sopii makunsa puolesta kakkuun) tai ihan vehnäjauhoja. Myös gluteenittomat jauhoseokset kävisi (jos sellaiseen olisi tarvetta) tai hätätapauksessa vaikka murskatut murot tai mannaryynit, jos muuta ei ole 😉 Kakkujen leipominen ei siis jää ainakaan korppujauhojen puutteesta kiinni.

No, mutta nyt ohjeeseen.

Piimäkakku

3 dl piimää
100 g voita sulatettuna
2 dl sokeria
1 dl siirappia
1 tl neilikaa
1 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
1 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja

Halutessasi esim.
rusinoita
sekahedelmiä
suklaarouhetta
pähkinärouhetta
rommia
tai melkein mitä vaan keksit haluta 

Valmistus

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita kaikki ainekset (myös esim. pilkotut sekahedelmät ja suklaarouhe) kulhossa tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun (ja tarvittaessa jauhotettuun) vuokaan. Tasoita pinta. 
Paista kakkua uunin alimmalla tasolla n. 1 tunnin ajan. 
Vinkkejä vuoan täyttämiseen ja kakun tasaiseen paistumiseen voit käydä katsomassa vaikka täältä .
Tarkista kakun kypsyys esim. puisella grillitikulla. Jos tikkuun jää taikinaa jatka paistamista n. 5 minuutin pätkissä niin kauan ettei taikinaa jää tikkuun.
Jos kakku alkaa tummua liiaksi ennen kuin on kypsää niin suojaa kakun pinta leivinpaperilla tai foliopalalla.


Anna kakun jäähtyä vähintään 15 minuuttia (metallivuoka) ennen kumoamista tai käyttäessäsi silikonivuokaa anna kakun jäähtyä vuoassa kokonaan.
Halutessasi voit koristella kakun haluamallasi tavalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Minions-kakku

Murea mantelikakku