Aprikoosi-kinuskikääretorttu
Sain työnantajaltani joululahjaksi Valion "juustosalkun" ja siellä oli erilaisia Valion juustoja - mukana myös Viola kinuskituorejuustoa. Päätin sitten uuden vuoden jälkeen tehdä siitä tällaisen kääretortun. Tällä ohjeella voitin myös palkinnon Kinuskikissan tammikuun kinuskireseptiarvonnassa. Niin ja kääretorttu oli myös erittäin hyvää :)
POHJA
4 kanamunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneen lämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa 200 asteessa n. 5-7 minuuttia. Kumoa kuuma pohja toisen, sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
TÄYTE
Aprikoosimarmeladia (itse käytin 1 prk:n Saarioisen aprikoosimarmeladia)2,5 dl Flora Vispiä
1 rs kinuskituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
(n. 1 rkl vaniljakreemijauhetta)
Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja lisää vaahdon joukkoon vaniljasokeri, tuorejuusto ja halutessasi vaniljakreemijauhe (onnistuu hyvin ilmankin!). Vatkaa tasaiseksi.
Levitä marmelaadi pohjalevylle ja sen päälle kerma-tuorejuustoseos. Kääri rullalle ja anna levätä hetken jääkaapissa.
Kommentit
Lähetä kommentti