Aprikoosi-kinuskikääretorttu


Sain työnantajaltani joululahjaksi Valion "juustosalkun" ja siellä oli erilaisia Valion juustoja - mukana myös Viola kinuskituorejuustoa. Päätin sitten uuden vuoden  jälkeen tehdä siitä tällaisen kääretortun. Tällä ohjeella voitin myös palkinnon Kinuskikissan tammikuun kinuskireseptiarvonnassa. Niin ja kääretorttu oli myös erittäin hyvää :)

POHJA

4 kanamunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneen lämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa 200 asteessa n. 5-7 minuuttia. Kumoa kuuma pohja toisen, sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

TÄYTE

Aprikoosimarmeladia (itse käytin 1 prk:n Saarioisen aprikoosimarmeladia)
2,5 dl Flora Vispiä
1 rs kinuskituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
(n. 1 rkl vaniljakreemijauhetta)

Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja lisää vaahdon joukkoon vaniljasokeri, tuorejuusto ja halutessasi vaniljakreemijauhe (onnistuu hyvin ilmankin!). Vatkaa tasaiseksi.
Levitä marmelaadi pohjalevylle ja sen päälle kerma-tuorejuustoseos. Kääri rullalle ja anna levätä hetken jääkaapissa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Murea mantelikakku

Mansikka-banaanitäytekakku