Kevätpörriäinen (persikkarahkapiirakka)


Näin tämän ohjeen alkukuusta Facebookin leivontayhteisössä (jossakin niistä lukuisista) ja olihan minun päästävä myös tätä kokeilemaan. Tästä onkin muodostunut pieni ilmiö - iltapäivälehdessä oli myös juttua tästä piirakasta 👍 Sulaa suklaata oli melko vaikea pursottaa tuohon persikanpuolikkaalle eikä lopputulos ollutkaan mulla yhtä kaunis kuin alkuperäisessä, mutta maku oli mitä parhain! Itse en tykkää kauhean makeista leivonnaista ja tämä oli kivan raikas olematta liian ällömakea. Tein myös ensimmäistä kertaa uunissa hyydytettävää leivonnaista eli senkin osalta minulle "uusi tuttavuus". Tämä piirakka sopii vallan mainiosti vaikka pääsiäispöytään kahvin kanssa tarjottavaksi - nam!


POHJA 
 n. 23 cm:n irtopohjavuoka
100 g voita/margariinia
½ dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat kevyesti. 
Vaahdota voi ja sokeri ja lisää muna vaahtoon. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. 
Levitä taikina irtopohjavuoan pohjalle ja vähän matkaa reunoille.


TÄYTE

1 tlk (820g/470g) persikoita (iso tölkki)
200 g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
puolen sitruunan mehu (tai n. ½ dl sitruunamehua purkista)
2 munaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
(mantelilastuja siiviksi)


Ota persikan puolikkaista koristeeksi tulevat puolikkaat (3-5 kpl) sivuun valumaan. 
Palastele loput persikat ja levitä ne vuokaan pohjan päälle. 
Sekoita muut täyteaineet keskenään kulhossa ja kaada persikan palojen päälle vuokaan. 
Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes rahkatäyte on hyytynyt (mun uunissa meni reilut 50 minuuttia).

KORISTELU

Koristele ”persikkamehiläisillä” eli kuivaa persikan puolikkaat. 
Sulata tummaa pari palaa tummaa suklaata pienessä pussissa ja tee sillä mehiläiselle raidat ja naamat. 
Sulata pala valkosuklaata pussissa ja tee sillä silmien pohjat naamoihin ja vielä tummalla suklaalla silmien ”iirikset”. 
Tee persikoiden päälle pienet viillot ja työnnä niihin mantelilastut siiviksi.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Murea mantelikakku

Minions-kakku