Pätkis-banaanikahvikakku



Tähän kakkuun on hyvä "hukata" parhaat päivänsä nähneet banaanit ja kuten minä, myös suklaakarkkipussin jämät kaapista houkuttelemasta. Itse käytin tähän Pätkis-karkkipussin loput (n. 100g), mutta toki voita ostaa tarkoitusta varten myös suklaakarkkeja tai patukoita. Banaani tekee kyllä kuivakakusta kaikkea muuta kuin kuivan eli tämä on todella ihanan mehevä pikkuisen mintulle maistuva kahvikakku. 

AINEKSET

200 g rasvaa
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
4 dl vehnäjauhoja
50 g rouhittua maitosuklaata
50 g rouhittua valkosuklaata
3 (yli)kypsää banaania

VALMISTUS


Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen siivilän läpi taikinaan. Lisää suklaarouheet ja banaanimössö. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun (ja korppujauhotettuun) (rengas)vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 50 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä puutikulla – kun tikkuun ei tartu taikinaa niin kakku on kypsä. Anna jäähtyä hetki, kumoa ja anna jäähtyä vuoassa. Poista vuoka ja nauti hyvän kahvin tai vaikka kaakaon kera.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Murea mantelikakku

Mansikka-banaanitäytekakku