Muumipapan DaCapo-banaanikakut


Nämä kakut tein äidilleni, joka rakastaa yli kaiken Fazerin DaCapo-makeisia. Tämä ohje on riittävä noin ½ litran vetoiseen vuokaan. Muumi-vuoat ovat niin pieniä (vetoisuus n. 0,4 l), että tällä ohjeella sain tehtyä kaksi kakkua, koska kakut tietysti nousevat uunissa niin eivät tulleet vuoista yli. Isompaan vuokaan siis ohjeen voi tuplata tai kolminkertaistaa, mutta muista tällöin myös pidentää paistoaikaa. Ja aina kannattaa huomioida uunien erilaiset paistotehot ja kokeilla kakun kypsyys puutikulla (jos tikkuun ei jää taikinaa niin kakku on valmis), kun paistoajasta on kulunut ainakin puolet (älä turhaan avaa uunin luukkua ennen tuota puolikasta paistoaikaa!). Jos kakku alkaa tummua liikaa päältä niin laita kakun päälle leivinpaperi tai foliopalanen.

AINEKSET


1 kypsä banaani
½ pss DaCapo Bites (Fazer) n. 65g (tai n. 3 DaCapo-patukkaa)
50 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
1/4 dl kaakaojauhetta (esim. Cocoa)
1 tl vaniljasokeria
3/4 tl leivinjauhetta

VALMISTUS


Survo banaani haarukalla ja hienonna suklaat veitsellä niin, että jää ”suutuntumaa”. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöinen muna joukkoon sekoittaen. Sekoita kuivat aineet (vehnäjauho, kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe) keskenään ja lisää taikinaan sekoittaen. Lisää lopuksi survottu banaani ja suklaamurska käännellen.
Voitele ja korppujauhota vuoka ja laita taikina vuokaan. Itse käytän suklaakakuissa korppujauhoja joihin olen sekoittanut hieman kaakaojauhetta 🙂
Paista uunissa alimmalla tasolla 175 asteessa n. 25-30 min. (Litran taikinaa eli kaksinkertaista taikinamassaa noin 55-60 min.)
Anna jäähtyä vuoassa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Murea mantelikakku

Minions-kakku