Twix-piirakka


Tämä ohje on alunperin Kakkumonsterilta täältä. Kakkumonsterilla on hyviä ja selkeitä videoita ja hänen videoidensa avulla olen tehnyt mm. Minions-kakkujen (ohje tulee myöhemmin tänne blogiin) massakuorrutukset yms. Tätäkin piirakkaa tehdessäni oli läppäri toisella pöydällä ja siellä pyöri ohjevideo, jota sitten aina keskeytin, että sain työvaiheen tehtyä ja jatkoin taas, kun olin valmis menemään eteen päin :D Suosittelen lämpimästi tätä piirakkaa - olisi oivallinen vaikkapa yhdeksi juhlatarjoiluksi ja on niin makeaa ettei suurta palaa tarvitse per juhlija... Jää itselle enemmän :D


POHJA (pellillinen)

3 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
3 dl maitoa/kermaa
200 g voita/margariinia

PINNALLE


1 prk (400 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa (voi myös keitellä itse kondensoidusta maidosta tai tehdä alusta alkaen itse)
keksejä (minulla oli n. ½ pkt Kalev Sidruni maitseline kupsiksia ja n. ½ pkt samoja, mutta maustamattomia eli klassikaline yht. n. 170g)

600g maitosuklaata
2 rkl öljyä

VALMISTUS

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään hyvin sekoitetut kuivat aineet pienissä erissä vuorotellen maidon/kerman kanssa. Lopuksi lisää sulatettu voi/margariini ja vain pyöräytä sekaisin tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi ja paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä esim. hammastikulla.
Anna pohjan jäähtyä hyvin ja sulata sillä välin suklaa mikrossa (puolella teholla) tai vesihauteessa ja lisää sulaan suklaaseen öljy. Murskaa keksit (mitä hienompi murska, sen tasaisempi pinta)
Levitä kinuski jäähtyneen piirakan päälle. Levitä keksimurska kinuskin päälle ja keksimurskan päälle sulatettu suklaa. Tasoittele pintaa ja levittele suklaata hiukan lusikalla tms.
Anna suklaan jämähtää esim. jääkaapissa n. ½ tuntia. Suklaahan kovettuu melko kovaksi piirakan päällä eli leikkaa piirakka annospaloiksi, joko ennen jääkaappiin laittoa tai sitten anna piirakan olla huoneen lämmössä n. ½ tuntia jääkaapista ottamisen jälkeen niin leikkauspinta ei halkeile niin paljon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Murea mantelikakku

Minions-kakku