Mansikka-banaanikääretorttu (myös suklainen versio)


Mieheni ehdoton suosikkimakuyhdistelmä on mansikka-banaani ja minulla sattui olemaan kaapin perukoilla Dr. Oetkerin mansikan makuista kakkumoussea pussillinen ja siitä se ajatus miehen ilahduttamiseksi sitten lähti…  Tuosta pussillisesta kakkumoussea tuli niin paljon, että se riitti hyvin kahteen pellin kokoiseen kääretorttuun, joten kun en osannut päättää vaalean ja suklaisen pohjan välillä niin tein samoin tein molemmat. 

KÄÄRETORTTUPOHJA (pellillinen)
Peruspohja
14 kplmunaa
21,5 dlsokeria
31 dlvehnäjauhoja
40,75 dlperunajauhoja
51 tlleivinjauhetta
Suklaakääretorttupohja
1Lisää taikinaan 2 rkl kaakaojauhetta

VALMISTUS

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Sekoita jauhot vaahtoon varovasti nostellen esimerkiksi puuhaarukan/nuolijan avulla.Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy toiselle leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria.
Poista pohjapaperi, kun torttu on hieman jäähtynyt. Täytä jäähtynyt torttu ja rullaa leivinpaperin avulla kääretortun muotoon. Kiedo leivinpaperi tiukasti käärön ympärille. Jätä saumakohta alle ja nosta rulla jääkaappiin.

MANSIKKAMOUSSE

1 pss Dr. Oetker mansikan makuista kakkumoussea
2 dl vispikermaa
n. 0,5-1 dl maitoa


Vatkaa moussejauhe vispikerman ja maidon seoksessa kuohkeaksi vaahdoksi.
Käytin vispikermaa moussevaahdon ohjeesta poiketen pelkän maidon tilalla, jotta sain vaahdosta varmasti kuohkeaa ja riittävän ”kiinteää”.
Levitin ensin moussen täysin jäähtyneen pohjan päälle ja siihen päälle pilkoin banaanisiivuja.
Kääretorttu rullalle ja hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Helppoa ja hyvää!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Murea mantelikakku

Minions-kakku