Ruis-suklaamuffinit mokkapalakuorrutteella


Tässä on nyt ihka ensimmäinen itse kehittelemäni leivontaohje 😅 Tämä syntyi hiukan vahingossa, kun mietin millä korvaisin puuttuvia vehnäjauhoja leivonnassa. Keksin korvata osan vehnäjauhoista ruisjauhoilla ja niin syntyi tällaiset "semiterveelliset" muffinit. Tosin lisäsin sitten taikinaan puoli levyä Fazerina-suklaata veitsellä rouhittuna ja tuon mokkapalakuorrutteen tuohon päälle eli siinäpä meni sitten se "terveellisyys" 😁 Muffinit jäävät hiukan kovemmiksi kuin pelkistä vehnäjauhoista tehdyt, mutta erittäin hyviä ovat ja ruis tuo muffineihin myös mukavasti suutuntumaa eli kannattaa kokeilla!

Aineet

n. 18 kpl suuria muffineita

100 g margariinia
0,75 dl maitoa
2 kananmunaa
1,5 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta (tummaa, leivontaan tarkoitettua)
n. 1 dl (n. 50 g) suklaarouhetta


Valmistus

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sulata margariini kattilassa ja lisää maito sulan margariinin joukkoon ja lämmitä. 
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri keskenään toisessa kulhossa.
Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja margariini-maitoseosta koko ajan vatkaten.
Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita.

Nostele muffinivuokiin taikinaa n. 1/3 vuoan koosta. Minä sain tehtyä 18 suurta muffinia, jokaiseen vuokaan tuli n. 1,5 ruokalusikallista taikinaa.


Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 12 min. Huomaa, että uuneissa on eroja - kokeile aina kypsyyttä puutikulla (esim. hammastikku) lähellä suositeltua paistoaikaa.

Anna muffinien jäähtyä kokonaan ennen kuorrutteen lisäämistä.


Mokkapalakuorrute

100 g margariinia
4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa, leivontaan tarkoitettua)
n. 2-3 rkl vahvaa, jäähtynyttä kahvia

Vaahdota huoneen lämpöistä margariinia hetki. Lisää margariinin sekaan tomusokeri ja siivilöity kaakaojauhe pienissä erissä (ettei se lennä silmille) koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta n. 6-8 minuuttia. Lisää lopuksi kahvia vähän kerrallaan, että saat kuorrutteesta sopivan paksuista.

Pursota kuorrutetta muffinien päälle ja koristele halutessasi vielä nonparelleilla, strösseleillä tai jollain muulla.



Vinkki: muffinitaikinasta voit tehdä myös kahvikakun tai käyttää taikinaa täytekakun pohjana - vaihdat vain vuokaa käyttötarkoituksen mukaan



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Murea mantelikakku

Minions-kakku