Keksikakku eli biscuit cake
Intagramissa on viime aikoina ollut paljon toinen toistaan kauniimpia keksikakkuja eli biscuit cakeja. On ollut eri kirjainten ja numeroiden muotoisia samoin kuin sydämiä. Mua on kovasti askarruttanut kuinka tällainen kakku on leikattavissa ja olihan semmoista sitten päästävä kokeilemaan. Toisella miniäkokelaallani oli lauantaina 17.3. nimipäivä ja siitähän sainkin sitten oivan "tekosyyn" tehdä tällaisen keksikakun 😁 Tein siitä K-kirjaimen muotoisen, juuri miniäni nimen mukaan.
Alkuperäinen sokerikeksitaikina ohje on Annin Uunissa -blogista - maustoin omaani tällä makuöljyllä vanilja-aromin sijasta. Yritin myös hiukan värjätä taikinaa ja raaka taikina olikin kivan vaaleanpunaista, mutta paistettaessa väri hävisi 😕 Pitänee seuraavalla kerralla laittaa enemmän väriä.
Tein leivinpaperista K-kirjaimen muotoisen sabluunan (korkeus n. 25 cm ja leveys n. 20 cm), jolla sain keksipohjasta haluamani muotoisen.
Kakusta olisi voinut tehdä korkeammankin ja minulle jäi vielä noin puolet tästä taikinasta pakastettavaksi. Käärin lopun taikinan tiukasti kelmuun ja lykkäsin pakkaseen.
SOKERIKEKSITAIKINA
150 g huoneen lämpöistä voita/margariinia
1 dl (Siro) sokeria
1 kananmunan keltuainen
(1 tl vanilja-aromia)
1/4 tl tai 1 maustemitallinen (1 ml) makuöljyä
3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
Mittaa voi isoon kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa kuohkeaksi sekä vaaleaksi.
Lisää keltuainen sekä valitsemasi aromi (vanilja tai jokin muu) ja vatkaa tasaiseksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon vähän kerrallaan, koko ajan vatkaten miedolla teholla. JAUHOT PÖLLYÄVÄT!
Kun taikina näyttää tasaiselta, lopeta vatkaus ja kippaa taikina jauhoitetulle alustalle.
Taputtele taikina litteäksi ja kiedo kelmuun – laita taikina jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai yön yli.
Voit myös pakastaa taikinan halutessasi ja ottaa käyttöön myöhemmin.
Kaulitse taikina jauhoitetulla alustalla noin puolen sentin paksuiseksi levyksi.
Aseta tekemäsi sabluuna taikinan päälle ja leikkaa keksi muotoonsa tai ota valmiilla muotilla taikinasta keksejä.
Paista keksejä 185 asteessa reilu 10 minuuttia tai kunnes ne saavat kevyesti kultaista väriä pintaan.
Jäähdytä keksejä 5 minuuttia pellillä ja siirrä sen jälkeen pöydälle jäähtymään.
Taikinan ainekset |
Taikina valmiina |
Taikina kelmutettuna |
Sabluuna taikinan päällä |
Keksipohjat paistettuna |
Täytteeksi laitoin pari päivää aiemmin tekemieni sitruuna- ja suklaatäytteiden (ks. drip cake postaus 1) jämät sekoitettuna keskenään ja päälle tein tuorejuustolla jämäköitetyn kermapursotuksen. Maustoin tätä päällimmäistä pursotusta tällä "Buble Gum" makuöljyllä.
Laita valitsemasi täyte pursotinpussiin jossa on pyöreä tylla. Pursota täytettä toisen keksipohjan päälle "palleroita" vierekkäin. Aseta täytetyn pohjan päälle varovasti toinen keksipohja. Valmista kuorrutuksen kermavaahto (tai käytä samaa kuin täytteenä).
TUOREJUUSTOKERMAVAAHTO
2 dl vispikermaa
n. 100 g tuorejuustoa (voi käyttää myös maustettuja tuorejuustoja)
n. 2 rkl tomusokeria (käy myös maustettu)
pari tippaa makuöljyä tai 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, tomusokeri ja makuaine. Sekoita tasaiseksi.
Laita kuorrutuksen kermavaahto pursotinpussiin jossa on pyöreä tai tähtitylla. Minulla oli tähtitylla, kun en omista kuin yhden pyöreän tyllan ja se oli jo täytteen pursotinpussissa.
Pursota kuorrute samalla tyylillä kuin täyte koko keksin täydeltä.
Koristele haluamillasi koristeilla (karkit, vaahtokarkit, marengit, macaronsit, kukat yms. on hyviä koristeita).
Täytä ja koristele kakku vasta melko lähellä tarjoiluajankohtaa (minä tein tämän n. 2 tuntia ennen tarjoilua) ja säilytä kakku kylmässä.
Pohja oli tosiaan yllätyksekseni helppo leikattava, mutta kuitenkin suutuntuma oli rapsakka.
Kommentit
Lähetä kommentti