Bèbèleivokset


Nämä naistenpäiväksi 8.3.18 leipomani bèbèt aloittakoon tämän blogin. Ihan siitä syystä, että ne ovat kauniita. Ensimmäistä kertaa leivoin ko. leivoksia ja täytteeseen ujutin Confetista ostamaani "Banana Split"-makutomusokeria eli banaanihan tuolla vaaleanpunaisen tomusokerikuorrutteen alla maistuu. Toki täytteen voi tehdä tavallisestakin tomusokerista :) Leivokset ovat todella makeita ja ei näitä montaa syö, mutta makeanhimo lähtee takuulla kerralla ja ovathan nämä kauniitakin.

Leivospohjat

150 g voita/margariinia
0,75 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte

300 g voita/margariinia
3 dl tomusokeria (käytin siis makutomusokeria "Banana Split")
2-3 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

200 g tomusokeria (voisi käyttää myös maustettua esim. sitruuna)
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
punaista/pinkkiä pastaväriä (minulla Wiltonin joulunpunaista hammastikun kärjellinen)
nonparelleja, koristerakeita tms.


Valmistus

Sekoita jauhot (vehnä- ja leivinjauhe) keskenään pienessä kulhossa tms. Vatkaa voi/margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos voi-sokerivaahtoon ja sekoita niistä tasainen taikina.
Voitele metalliset leivosvuoat hyvin. Myös foliovuoat käy. Jos sinulla ei ole leivosvuokia/foliovuokia tai niitä ei ole riittävästi (n. 20 kpl) niin silikoniset muffinivuoat käyvät myös hyvin ja niitä ei tarvitse voidella. Itselläni oli 10 metallista leivosvuokaa ja 8 muffinivuokaa (jätin tarkoituksella taikinaa yli, koska tein siitä "minikeksejä"). Painele taikinaa vuokien pohjalle ja reunoille - korkeissa foliovuoissa ja silikonisissa muffinivuoissa noin sentin (1 cm) korkeudelle reunoille. 

Laita vuoat pellille ja paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 8-10 minuuttia (huomioi uunikohtaiset erot paistoajassa!) kunnes ovat kypsiä.

Nosta vuoat jäähtymään hetkeksi ja irrota sitten pohjat vuoista.

                         









Valmista täyte:

Vaahdota voita/margariinia hetken aikaa ja lisää sitten sokerit muutamassa erässä (pöllyää kovasti!) ja vatkaa kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi (ainakin 10 min.). Täytä jäähtyneet pohjat pienen palettiveitsen tai tavallisen ruokaveitsen avulla reunojen ylös asti. Laita leivokset kovettumaan jääkaappiin.

















Kuorrutus

Mittaa sokeri ja nesteet astiaan. Sekoittele rauhassa niin, että kuorrutus on tasaista - koostumuksen tulee olla hieman napakkaa, jotta sitä voi levittää leivoksen päälle. Värjää kuorrutus, kun se on tasaista ja koostumus on sopivaa.

Levitä kuorrutus täysin kovettuneiden leivosten päälle ja koristele haluamillasi nonparelleilla tms. Huomioi, että kuorrutus kovettuu todella nopeasti kylmän leivoksen päällä! Ole siis nopea ja suosittelen koristelemaan leivoksen heti, kun olet saanut kuorrutuksen sen päälle eli yksi kerrallaan :)



Leivokset säilyvät hyvinä jääkaapissa ja niitä voi myös pakastaa. Leivokset sulavat nopeasti tarjoiltavaksi vaikka yllätysvieraille. 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Murea mantelikakku

Minions-kakku