Mokkapalamuffinit



Mokkapalataikinasta voi tehdä myös muffineita! Kukapa aina jaksaisi syödä mokkapalansa leivosmuodossa? Ohjeella tulee herkullisia ja ihan mokkapalojen makuisia muffineita, jotka voit koristella mielesi mukaan - joko mokkapaloja muistuttaviksi (kuten minä tässä) tai sitten esim. tuorejuustokuorrutteella cup cake- tyyliin - vain mielikuvitus on rajana!

AINEKSET     

(12 kpl suurissa vuoissa tai 14 kpl pienemmissä)

100 g margariinia
2 munaa
2 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa

KUORRUTUS

1 rkl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
2 rkl vahvaa kahvia
50 g pehmeää margariinia

VALMISTUS

Sulata margariini pienessä kasarissa ja nosta jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne taikinaan. Lisää joukkoon vuorotellen sulaa margariinia ja maitoa samalla sekoittaen. Annostele taikina vuokiin (1/3 vuosta). Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia (huomioi oman uunisi paistoteho).
Tee kuorrute. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe toisiinsa, lisää kahvi ja margariini ja sekoita tasaiseksi.  Nosta valmiit muffinsit jäähtymään ritilän päälle ja korsitele jäähtyneenä kuorrutteella ja halutessasi nonparelleilla/strösseleillä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Musta-kultainen drip cake eli valumakakku (osa 2)

Murea mantelikakku

Minions-kakku